Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Åmålspolisens tv-stjärnor

Publicerad:
Sofia Edvardsson och Martina Martinsson medverkade i dokumentärserien ”112 – på liv och död”.
Sofia Edvardsson och Martina Martinsson medverkade i dokumentärserien ”112 – på liv och död”.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Dokustjärnor i uniform. Sofia Edvardsson och Martina Martinsson tackade ja direkt när de blev tillfrågade om medverkan i den populära dokumentärserien ”112 – på liv och död”. Just nu rullar serien i sjuan. Men tv-världen är ingenting för de båda Åmålspoliserna.

– Jobbigast var att hela tiden behöva beskriva sina känslor, säger Sofia Edvardsson och Martina Martinsson.

1998

Oro bland edsleskogsföräldrar. Får våra barngrupper vara kvar? Varje år råder osäkerhet bland småbarnsföräldrarna i Edsleskog.

– Hur blir det med barnverksamheten i höst? Får vi ha de olika grupperna kvar?

Öppen förskola hålls i prästgården. I skolan ordnas verksamhet både för 5-åringar och 6-åringar.

1973

Papperspellar behövs för renliga hundägare. Snart nalkas årets stora städkampanj inte bara i Åmål utan hela landet runt. Städgeneral Erik Wandland och hans mannar har alla förberedelser klara för årets kampanj om vilken PD kommer att berätta mer inom kort.

Detta med hundlort på gator och trottoarer är ett problem, så pass stort till och med att det varit uppe på ledaravdelning i en i Åmål utkommen lokaltidning. Ett förslag är att ta med sig plastpåsar och en liten plastspade när hunden skall rastas.

Artikeltaggar

ÅmålEdsleskogFörskolorHusdjurNedskräpningPolisenSamhälle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.