Hoppa till huvudinnehållet

Vem bestämmer i Åmål – politiker eller tjänstemän?

Publicerad:
Insändarskribenten efterlyser politisk klarhet i Åmåls kommun.
Insändarskribenten efterlyser politisk klarhet i Åmåls kommun. Foto: Elinor Thuresson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har röstat i kommunvalet sedan 1970-talet och genom åren följt den politiska debatten och det som händer i staden genom PD. Men aldrig har de folkvalda politikerna varit så osynliga som nu. Det verkar som om det är anställda tjänstemän som bestämmer över oss som är mantalsskrivna här vilket är odemokratiskt. Många förslag/beslut behöver vi få klarhet i och det är dags nu för er folkvalda politiker att komma upp ur källaren och förklara er eller lämna era uppdrag.

Det är det ena märkliga förslaget (eller är det redan beslutat) efter det andra som dyker upp i denna tidning. Inte ska det väl vara medborgare som lyckas plocka upp tjänstemännens hialösa förslag (eller är de redan beslutade). Tack Per Enger för din insändare om att cykelbana på Kungsgatan, som jag har trott varit ett aprilskämt, fortsatt är aktuell. Vi är också många som minns Pelle Skjerviks förklarande insändare om cykelbaneförslaget. Men kanske inte samhällsbyggnadschefen och politikerna.

Vad säger alla handlare om att det inte blir några parkeringsplatser i centrum, vad säger korvkioskens ägare om att kunderna måste parkera på hamnplan när de snabbt vill handla. Vad säger kunderna?

Förutom en 45-årig dispositionsplan, cykelbana genom stadens vackra centrum, äldreboendet i Åmåls nya centrum och plåtskjulet vid Elisebergs förskola kanske det i bakfickan finns ytterligare chefsbeslut som inte presenterats vare sig för politiker eller för oss medborgare?

Hallå politiker, det är faktiskt dags att komma upp från källaren och delge alla väljare vad ni tycker om tjänstemännens beslut som ni verkar ha anammat? Åmål har varit en idyll men håller i många delar på att krackelera vilket kan bero på att politikerna låter tjänstemännen besluta över oss som är mantalsskrivna i staden.

Nu är Åmål på väg att ha framtiden bakom sig. Om ni vill tänka om och tänka rätt skippa plåtskjulet vid Eliseberg och försök hitta en central plats för ett nytt äldreboende. Än finns också möjlighet att utveckla staden med dess unika bebyggelse, behålla den gamla stadskärnan utan cykelbana. Det är Sverigeunikt!

Femtiotalist som vill ha liv och rörelse runt äldreboendet.

Artikeltaggar

ÅmålBeslutDebatterFörskolorKungsgatanPelle SkjervikPer EngerPolitikSkola och utbildning