Hoppa till huvudinnehållet

Otroligt dålig start att medarbetare känner sig överkörda

Publicerad:
Förslaget till omorganisation i Åmåls kommun, är uppe för beslut i Åmåls kommunfullmäktige tisdag 25 april.
Förslaget till omorganisation i Åmåls kommun, är uppe för beslut i Åmåls kommunfullmäktige tisdag 25 april. Foto: Fredrik Tacacho

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I ett inslag som SVT gör angående kulturchefens avgång i protest mot den omorganisation som är på gång, säger kommundirektör Jan-Erik Samuelsson att han hört kritiken angående processen men att det har varit en dialog under året som sedan mynnat ut i det förslag som Jan-Erik Samuelsson lagt och som kommunfullmäktige ska fatta beslut om.

Jobbar Åmåls kommun efter SAM, systematiskt arbetsmiljöarbete, AFS 2001:1? För om man verkligen följer den så uppkommer sällan denna typ av missljud i leden. Här finns utrymme för att föra dialog om för- och nackdelar och åtgärda de nackdelar man befarar.

Det är en otroligt dålig start att medarbetare känner sig överkörda. Så alla ni som berörs begär ut protokoll och analyser som kommunen haft i ärendet så ni kan följa den demokratiska processen och själva bedöma.

Inför lagen är vi alla lika?

Förslaget: Samhällsbyggnad får högre status och kulturen blir sambo med skolanÅmåls kulturchef har sagt upp sig: ”Droppen var förslaget om omorganisation”Det vardagliga prioriteras i Åmåls nya försiktiga kulturstrategi

Artikeltaggar

ÅmålArbeteArbetsmiljöBeslutEkonomiJan-Erik SamuelssonKommunstyrelsenOmorganisationerPolitikSVT