Hoppa till huvudinnehållet

Tösse IF har förstärkt truppen – optimistiska tongångar bland spelarna

Publicerad:
Filip Blixt, Nahuel Romero och Abdulkadir Elmi Muhumed  är viktiga spelare i Tösses offensiv.
Filip Blixt, Nahuel Romero och Abdulkadir Elmi Muhumed är viktiga spelare i Tösses offensiv. Foto: Roger Pettersson

Förhandssnacket i Dalslandsfemman har främst handlat om Ellenö IK och Fengersfors IK men där bakom nämns Tösse IF som en av utmanarna. Tränaren Hasse Blixt har som målsättning att laget ska vara bland de tre främsta, men bland spelarna spirar optimismen.

– Vi har kapacitet att vinna serien, säger nyförvärvet Erik Halvardsson.

Det blev till slut en fjärdeplats i Dalslandsfemman i fjol för Tösse IF, som länge låg på andra plats i serien. Skyttekungen Nahuel Romero glänste och låg bakom mycket i offensiven. Till den här säsongen har laget fått flera fina förstärkningar.

Två av nyförvärven som spås få en hel del speltid under säsongen är tvillingbröderna Erik och Viktor Halvardsson, som fyller 18 år i höst. De är fostrade i Viken och spelade i fjol i föreningens utvecklingslag i Dalslandsfemman. Däremot tog de sig inte upp i Vikens A-trupp. I år har de valt att lämna för spel i Tösse IF.

”Sugna på att testa”

– Tösse kontaktade oss och vi vill ju spela A-lagsfotboll så vi var sugna på att testa något nytt, säger ytterbacken Erik Halvardsson.

Rivaliteten tvillingarna emellan märks tydligt. Det blir lätt att de jämför sig med varandra då båda är tävlingsinriktade oavsett vad det handlar om.

– Vi är ganska jämna i det mesta och då blir det lätt så. Man vill ju inte vara sämre än brorsan på någonting, säger Viktor Halvardsson.

Vilken är brorsans bästa egenskap som spelare?

– Erik ger alltid hundra procent i alla situationer, säger Viktor.

– Viktor är bra i närkampsspelet, säger Erik.

Även mittfältaren Filip Blixt har lämnat Viken för en återkomst till Tösse. Han är väldigt betydelsefull då han är trygg med bollen och en duktig framspelare. Under höstsäsongen i fjol sjönk kvaliteten på Tösses mittfält när Filip lämnade laget under sommaren för spel i Viken i division 4 Bohuslän-Dal under höstsäsongen.

I Viken fick Filip Blixt varierat med speltid. Efter säsongen tog han sedan en paus från fotbollen. Det blev några enstaka träningar med Tösse IF och när han sedan började träna för fullt igen så valde han att fortsätta i klubben där pappa Hasse Blixt är tränare.

Vad tror du om årets säsong?

– Vi har en bättre och bredare trupp än i fjol och vi ska vara med i toppen. För egen del har det varit lite trögt efter min paus. Den rätta touchen finns där, men det saknas lite kondis, säger Filip Blixt.

Nyförvärven från IFK Åmål, bröderna Abdulkadir och Abdiasis Elmi Muhumed, har också visat framfötterna i sin nygamla klubb och blir svåra att hålla utanför startelvan.

Given på målvaktspositionen är Mohammad Ibrahimi, eller Erfan som han kallas i laget. Han gjorde det bra under fjolårssäsongen med ett flertal bra matcher.

Starkare lagbygge

Offensivt kommer givetvis fjolårets stjärnskott Nahuel Romero dra ett tungt lass, men då Tösses lagbygge ser starkare ut i år är det fullt möjligt att han kan få mer understöd och förbättra målskyttet ytterligare. Nahuel har varit i sitt hemland Argentina under vintern och han anlände till Tösses trupp i början av april.

Tösses tränare Hasse Blixt har som målsättning att laget tar en bättre tabellplacering än i fjol. Det innebär med andra ord att målet är att slå sig in på topp tre i årets upplaga av Dalslandsfemman, vilket verkar fullt rimligt även om det ser bra ut både i Ellenö IK och i Fengersfors IK.

Optimistiska tongångar

Men hos spelarna i laget är det väldigt optimistiska tongångar och såväl Filip Blixt som Erik Halvardsson nämner att de tror det är fullt möjligt för Tösse IF att kriga om seriesegern.

– Det är inget uttalat mål från min eller klubbens sida, men det är ju bra att spelarna tror på sig själva och på laget. Både truppen som helhet och startelvan är mycket starkare än i fjol, säger Hasse Blixt.

– Framför allt har vi fått in flera bra mittfältare så där blir det hård konkurrens om platserna.

Spelare som varit klubben trogen under ett flertal säsonger är duktige försvarsspelaren Fredrik Magnusson samt Sebastian Andersson och Daniel Åslund som även kamperar ihop i Tösses innebandylag. Tillsammans med Timmy Melchersson utgör de ryggraden i Tösses backlinje.

Tre nyckelspelare i Tösses offensiv är Filip Blixt, Nahuel Romero och Abdulkadir Elmi Muhumed.
Tre nyckelspelare i Tösses offensiv är Filip Blixt, Nahuel Romero och Abdulkadir Elmi Muhumed. Foto: Roger Pettersson
Erik Halvardsson, Fredrik Magnusson och Daniel Åslund är viktiga i lagets defensiv.
Erik Halvardsson, Fredrik Magnusson och Daniel Åslund är viktiga i lagets defensiv. Foto: Roger Pettersson
Sex av Tösses nyförvärv. Bakre raden från vänster: Erik Halvardsson, Hamoudi Chihadeh, Viktor Halvardsson. Knästående från vänster: Abdulkadir Elmi Muhumed, Filip Blixt och David Fritz.
Sex av Tösses nyförvärv. Bakre raden från vänster: Erik Halvardsson, Hamoudi Chihadeh, Viktor Halvardsson. Knästående från vänster: Abdulkadir Elmi Muhumed, Filip Blixt och David Fritz. Foto: Roger Pettersson
Tösses tränare Hasse Blixt.
Tösses tränare Hasse Blixt. Foto: Roger Pettersson
Tvillingbröderna och nyförvärven Erik och Viktor Halvardsson har gjort en fin försäsong i Tösse.
Tvillingbröderna och nyförvärven Erik och Viktor Halvardsson har gjort en fin försäsong i Tösse. Foto: Roger Pettersson
Nahuel Romero var lagets skyttekung i fjol och kan få bättre understöd den här säsongen då Tösse IF har förstärkt, framför allt på mittfältet.
Nahuel Romero var lagets skyttekung i fjol och kan få bättre understöd den här säsongen då Tösse IF har förstärkt, framför allt på mittfältet. Foto: Roger Pettersson
Sebastian Andersson, Fredrik Magnusson och Daniel Åslund har varit Tösse IF troget under många säsonger.
Sebastian Andersson, Fredrik Magnusson och Daniel Åslund har varit Tösse IF troget under många säsonger. Foto: Roger Pettersson
Fakta

Tösse IF

Tränare: Hasse Blixt

Lagkapten: Fredrik Tacacho/Abdiasis Elmi Muhumed

Tabellplacering i fjol: Fyra

Försäsong: Bäckefors IF (b) 1–0, Fengersfors IK (h) 1–4, Kroppefjälls IF (h) 5–1, Hertzöga BK lag 2 (b) 0–4, Ellenö IK (b) 0–6, Säffle SK U-lag (h) 1–2, Melleruds IF U-lag (h) 6–5.

Nyförvärv: Filip Blixt, Viken, Erik Halvardsson, Viken U, Viktor Halvardsson, Viken U, David Fritz, Viken U, Edwin Sundström, Viken U, Maazim Abdullahi Osman, IFK Åmål, Abdiasis Elmi Muhumed, IFK Åmål, Abdulkabir Elmi Muhumed, IFK Åmål, Abdisamad Ali Sidow, IFK Åmål, Liban Camoore, IFK Åmål, Ahmed Ahmed, IFK Åmål, Hamoudi Chihadeh, IFK Åmål, Ali Rezae, Eskilsäters IF, Ali Ashgar Rezaii, Eskilsäters IF.

Spelarförluster: Viggo Lundberg, Fengersfors IK, Filip Lindstedt, Viken U, Emil Ahlqvist, Viken U.

Målsättning: Bättre placering än i fjol.

Tränarens tips: Ellenö.

Premiär: 29 april borta mot Fengersfors IK.

Artikeltaggar

Ellenö IKFengersfors IKFotbollIF VikenIFK ÅmålNyförvärvTösseTösse IFViken U

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.