Hoppa till huvudinnehållet

Champions League väntar för ännu ett SSÅV-lag: ”Inte varje dag man får frågan”

Publicerad:
SSÅV:s Frida Jansson har stött på Stenungsundsseglarna Clara Svensdotter och Beata Törneman (översta raden) när de mötts i Seglingsallsvenskan. Nu ska de kampera ihop i Women’s Sailing Champions League, tillsammans med Signe Pettersson och Louise Gustafsson från SSÅV.
SSÅV:s Frida Jansson har stött på Stenungsundsseglarna Clara Svensdotter och Beata Törneman (översta raden) när de mötts i Seglingsallsvenskan. Nu ska de kampera ihop i Women’s Sailing Champions League, tillsammans med Signe Pettersson och Louise Gustafsson från SSÅV. Foto: SSÅV

För några veckor sedan var Frida Jansson med och kvalade in SSÅV till finalen i seglingens Champions League. Nu ska hon försöka upprepa bedriften i Women’s Sailing Champions League.

Den allsvenska segern förra året har öppnat många dörrar för Segelsällskapet Åmålsviken. Och när man bjuds in till Women’s Sailing Champions League är det svårt att motstå, menar Frida Jansson.

– Det är inte varje dag man får den frågan, säger hon.

Nu till helgen, 28–30 april, seglas kvalet i Berlin. SSÅV mönstrar Frida Jansson, Signe Pettersson och Louise Gustafsson från de egna leden. Med på båten finns även två inlånade seglare från Stenungsunds Segelsällskap, rutinerade Clara Svensdotter och Beata Törneman.

Satsar på damlag

SSÅV har ambitionen att satsa på ett renodlat damlag i år, men då satsningen än så länge är i sin linda förstärker man utifrån i Champions League-kvalet.

– Vi har inget eget rutinerat tjejlag i klubben än och det här kanske inte är den första tävlingen man vill göra, så därför har vi lånat in två tjejer, säger Frida Jansson.

Det nykomponerade laget har bara hunnit med en träningsdag tillsammans inför kvalet.

– Det var en intensiv dag för två veckor sedan, i Åmål. Annars har vi tränat på olika håll.

21 anmälda lag är anmälda till tävlingen, varav nästan hälften seglar på hemmaplan i Tyskland.

Tävlingarna kommer att avgöras på Grosser Wannsee, sydväst om Berlin. Liksom i det tidigare Champions League-kvalet är det båttypen J70 som används och tävlingsupplägget är detsamma som i Allsvenskan med sprintrace.

Sex går till final

Endast sex båtar går vidare till finalen i Danmark i september. SSÅV hoppas vara en av dem.

– Vi hoppas på att gå till final, men det är ett högt uppsatt mål. Vi ska göra vad vi kan i alla fall. Det är inga nybörjare vi möter så det blir tufft.

Artikeltaggar

AllsvenskanÅmålBåtarBerlinChampions LeagueSeglingSportSSÅVStenungsunds SegelsällskapTyskland

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.