Hoppa till huvudinnehållet

Fin sammanhållning och familjärt i FIK – räknar med att bli ett topplag i femman

Publicerad:
Atle Lindh, Nebil Mohammed Ali och Ali Jassim är i första hand de som ska leverera offensivt för Fengersfors IK. De är redo att ta sig an Tösse IF i premiären på lördag. Foto: Roger Pettersson

Det råder en speciell stämning i Fengersfors IK med många runt omkring laget som hjälper till och engagerar sig. Spelarna ser ut att trivas och tränaren Stefan Persson räknar med att laget ska vara ett topplag i Dalslandsfemman.

Fjolårssäsongen i division 4 Bohuslän-Dal inleddes med mycket skador och tränaren Johan Nordh fick gå. Stefan Persson tog över mitt i säsongen i ett prekärt läge. Laget var nära att rädda nytt kontrakt, men tappade 2–0 till 2–2 hemma mot IFK Åmål i nyckelmatchen i bottenstriden i näst sista omgången.

Nu får laget börja om i Dalslandsfemman, där FIK siktar högt och vill tillbaka till fyran.

– Den här säsongen har jag kunnat bygga upp försäsongsträningen så som jag vill ha det, till skillnad mot i fjol då det ofta bara var ett tiotal spelare på träningarna mitt under säsongen när jag tog över, säger Stefan Persson.

Den här säsongen har Stefan Persson tänkt att byta spelsätt. I division 4 i fjol fick FIK mest försvara sig, men i år när laget siktar på att utmana Ellenö IK i toppen så räknar Persson med att matchbilden blir annorlunda i många matcher.

– Tanken är att vi ska bli mer offensiva och flytta fram mer folk. Sedan tycker jag vi har fler alternativ i år med fler spelare som kan spela på olika positioner.

Domare och lagkapten

Mittbacken Erik Ahnström Helgstedt, 20, är lagets kapten. Tillsammans med Alfred Wedberg och nyförvärvet Samuel Henning ska han hålla ihop backlinjen. Erik är även domare och var huvuddomare i premiärmatchen i division 4 Bohuslän-Dal mellan Eds FF och IFK Strömstad.

Han gör sin andra säsong i klubben och har ett förflutet i Viken där han tillbringade ungdomsåren. Innan klubbytet gjorde han ett par säsonger i division 4 med Viken.

– Det finns många personer runt omkring som hjälper till med allt möjligt och det är lite familjärt på något vis här i FIK. Som domare är min målsättning att försöka komma så högt som möjligt, säger Erik Ahnström Helgstedt.

Nebil Mohammed Ali gör också sin andra säsong i Fengersfors IK. Han är en teknisk och snabb vänsterytter som tidigare har spelat i Viken där han gjorde bra ifrån sig, men Nebil valde ändå att byta klubb inför fjolårssäsongen.

”Gillar att springa”

– Jag jobbar som taxichaufför och då jobbar jag en del kvällsskift, vilket medför att jag missar en och annan träning. I Viken betydde det ofta att jag fick inleda på bänken, men det är lite mer okej att missa någon träning i bland här i FIK.

– Sedan är det så att jag tränar en del på egen hand också. Jag gillar att springa, så det blir en hel del löppass på dagarna. Jag ser mig själv mer som en framspelare än som en målskytt.

Isac Myrberg är ett av nyförvärven inför årets säsong och han kommer också från Viken. Isac fyller 18 år under året och han har kommit in fint i sina klubb under försäsongen. Han läser andra året på samhällsprogrammet på Karlbergsgymnasiet. Själv tycker Isac att hans främsta kvaliteter är i det defensiva arbetet i sin roll som innermittfältare.

– Jag har kommit in i det mer och mer under försäsongen och blivit bättre för varje match, säger Isac Myrberg.

Vad är lagets styrka?

– Vi är väldigt starka defensivt, men har ändå producerat framåt.

Mathias Andersson och Nicklas Günther är två trotjänare i klubben. Nicklas Günther, 39, gör sin 23:e raka säsong i Fengersfors IK där han verkligen har sitt hjärta. Och han berättar att han tycker att det finns något speciellt i föreningen.

– Efter att man fyllt 30 år så blir den sociala biten viktigare. När vi har tränat på Mossängen under försäsongen så har det funnits personer runt laget som fixat med kaffe, bullar och kakor som vi äter tillsammans i omklädningsrummet efteråt, säger Nicklas Günther.

– Det är sådant som ger en härlig stämning i laget och framförallt nya spelare säger att det är en speciell stämning i FIK. Sådant är förstås viktigt för sammanhållningen.

Två spelare i Fengersfors IK är långtidsskadade. Det är Jesper Englund och Hassan Aldousari.

Premiären hemma på Fengershof mot Tösse IF är ett riktigt prestigemöte där båda lagen kommer att sälja sig dyrt.

Lagkaptenen Erik Ahnström Helgstedt och nyförvärvet Isac Myrberg spås göra fina säsonger i Fengersfors IK.
Lagkaptenen Erik Ahnström Helgstedt och nyförvärvet Isac Myrberg spås göra fina säsonger i Fengersfors IK. Foto: Roger Pettersson
Erik Ahnström Helgstedt, Alfred Wedberg och Samuel Henning är givna i FIK:s backlinje.
Erik Ahnström Helgstedt, Alfred Wedberg och Samuel Henning är givna i FIK:s backlinje. Foto: Roger Pettersson
Fengersfors IK:s tränare Stefan Persson tycker att han har ett lag för toppen.
Fengersfors IK:s tränare Stefan Persson tycker att han har ett lag för toppen. Foto: Roger Pettersson
FIK:s målvaktstrio är Hassan Aldousari, Elias Gustavsson och Viktor Karlsson.
FIK:s målvaktstrio är Hassan Aldousari, Elias Gustavsson och Viktor Karlsson. Foto: Roger Pettersson
Fengersfors IK har många nya spelare den här säsongen. Bakre raden från vänster: Anis Khaled, Elias Andersson, Samuel Henning, Viktor Karlsson och Viggo Lundberg. Främre raden från vänster: Isac Myrberg, Abed Sleibe, Emil Carlsson och Ruhullah Muradi.
Fengersfors IK har många nya spelare den här säsongen. Bakre raden från vänster: Anis Khaled, Elias Andersson, Samuel Henning, Viktor Karlsson och Viggo Lundberg. Främre raden från vänster: Isac Myrberg, Abed Sleibe, Emil Carlsson och Ruhullah Muradi. Foto: Roger Pettersson
Mathias Andersson och Nicklas Günther har hjärtat i Fengersfors IK. Günther gör sin 23:e raka säsong i klubben.
Mathias Andersson och Nicklas Günther har hjärtat i Fengersfors IK. Günther gör sin 23:e raka säsong i klubben. Foto: Roger Pettersson
Elias Andersson driver fram bollen på träning. I neongul väst syns Nebil Mohammed Ali.
Elias Andersson driver fram bollen på träning. I neongul väst syns Nebil Mohammed Ali. Foto: Roger Pettersson
Måns Bernsson med bollen när Fengersfors IK delat upp i två lag på träningen. Närmast sig har han Ruhullah Muradi i neongul väst och Abed Sleibe.
Måns Bernsson med bollen när Fengersfors IK delat upp i två lag på träningen. Närmast sig har han Ruhullah Muradi i neongul väst och Abed Sleibe. Foto: Roger Pettersson
Fakta

Fengersfors IK

Tränare: Stefan Persson

Lagkapten: Erik Ahnström Helgstedt

Försäsong: Kroppefjälls IF (h) 3–0, Tösse IF (b) 4–1, Bäckefors IF (h) 3–0 (wo), Eds FF lag 2 (b) 1–1, Värmlandsbro SK (h) 5–0, IFK Åmål (b) 2–1, Viken (h) 0–2, Bengtsfors IF (b) 2–1.

Tabellplacering i fjol: Elva (näst sist) i division 4 Bohuslän-Dal.

Nyförvärv: Samuel Henning, Brålanda IF, Viggo Lundberg, Tösse IF, Ruhullah Muradi, Viken U, Isak Myrberg, Viken U, Emil Carlsson, Viken U, Abed Slibe, Viken U, Anis Khaled, Viken U, Victor Karlsson, Viken U, Elias Andersson, Viken U.

Spelarförluster: Josefh Rosenbaum, paus, Ibrahim Tahini, paus, Tage Skålén, Värmlandsbro SK, Victor Karlsson, Värmlandsbro SK, Robin Andersson, IFK Åmål, Bashar Al-Abuhalje, Viken U, Andreas Sääv, Viken U, Marcus Albinsson, Viken U.

Målsättning: Att vara ett topplag.

Tränarens tips: Ellenö.

Premiär: Lördag 29 april hemma på Fengershof mot Tösse IF.

Artikeltaggar

DalslandFengersfors IKFengershofFotbollIFK ÅmålNyförvärvStefan PerssonTösse IFVärmlandsbro SKViken U

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.