Hoppa till huvudinnehållet

Derby direkt för Svanskog: ”Målet kommer i första hand vara att utvecklas”

Publicerad:

På fredag drar Svanskogs IF igång seriespelet. Först ut är ett kommunderby mot Eskilsäters IF. Med tanke på alla spelartapp är nye tränaren Patric Rådberg ödmjuk inför seriestarten.

– Men jag hoppas att vi kan uppnå en placering liknande den i fjol, säger han.

Svanskogs IF ser fram emot seriestarten, trots att man är lite knapert om folk.
Svanskogs IF ser fram emot seriestarten, trots att man är lite knapert om folk. Foto: Carolina Schützer

Nytt för i år är tränaren för Svanskogs IF; Patric Rådberg från Åmål. Han har tidigare varit ungdomstränare, men kände nu att han var redo för ett seniorlag.

– Svanskog behövde en tränare och jag kände att jag ville testa på att träna ett seniorlag. Det verkar också vara en välskött förening och det är många som gör mycket för den – fotbollen är viktig i Svanskog. Så detta ska bli riktigt kul, säger han.

Tränaren Patric Rådberg.
Tränaren Patric Rådberg. Foto: Carolina Schützer

Spelarbristen är tuff

Svanskog hade till en början svårt att få ihop folk till den kommande säsongen. Redan förra säsongen hade man svårt att ställa upp med ett fullskaligt lag. Föreningen lade ut en efterlysning om fler spelare för att fylla på laget en aning.

– Ja, det har varit lite svårt att få hit folk. Det var tunt förra säsongen, och nu tror jag fem har slutat och bara ett nyförvärv har kommit in; Rasmus Jensen från Viken. Vi har en del ungdomar som har kommit upp i laget också.

Under försäsongen har det varit skralt med folk på träningarna – i snitt 9–10 stycken. Efter efterlysningen av spelare så fick man som sagt in några fler ungdomar i laget, ungefär 5–6 stycken.

– Vi behöver ju folk att ställa på plan och det är viktigt för Svanskog att ha ett A-lag. Så jag hoppas att vi får ihop det. Men vi har några tunga och viktiga spelare kvar i Jacob Wolfbrandt, Anton Karlsson och Joakim Carlsson – de har varit med ett tag och får gå i bräschen för de andra.

Så trots spelarbristen kommer Svanskog att köra på i division 6, och man hoppas på att det under seriens gång kommer in ännu fler spelare.

– Det är lite långt att åka för en del om man inte bor i Svanskog, och en del som spelar reser i jobbet så de kan inte alltid vara här. Men vi hoppas att det ska lösa sig. De som är här försöker också dra med sig lite folk, vilket är jättekul – så det kanske utvecklar sig väl till slut.

 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • Jacob Wolfbrandt är en av nyckelspelarna
  Jacob Wolfbrandt är en av nyckelspelarna Foto: Carolina Schützer
 • Även Joakim Carlsson är viktig för laget
  Även Joakim Carlsson är viktig för laget Foto: Carolina Schützer
 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • SIF inför serien
  SIF inför serien Foto: Carolina Schützer
 • Magnus Andersson och tränare Patric Rådberg
  Magnus Andersson och tränare Patric Rådberg Foto: Carolina Schützer
 • Några ungdomar har kommit upp för att spela i a-laget
  Några ungdomar har kommit upp för att spela i a-laget Foto: Carolina Schützer
 • Nyförvärvet Rasmus Jensen
  Nyförvärvet Rasmus Jensen Foto: Carolina Schützer

Vad tror du om säsongen?

– Det kommer att bli en tuff serie för oss i och med tappen och bristen på folk. Men jag hoppas att vi kan uppnå en placering liknande den i fjol. Målet kommer i första hand vara att utvecklas. Vi har många ungdomar som suger åt sig information som svampar, och jag hoppas att det kan bli en nytändning för laget nu när de kommit in. Det kommer också bli ett annat sätt att spela på.

Vad vill du att ni ska vara för slags lag att möta?

– Ett spelande lag – det vet jag att vi kommer att bli. Vi har varit lite naiva i passningsspelet ibland, men det ska bli bättre. Vi vill försöka spela vårt spel, även om resultaten kanske går emot oss. Det är planen i alla fall – spela trevlig fotboll, ta steg framåt och skapa möjligheterna själva genom vårt eget spel.

Ser du fram emot starten?

– Ja, mycket såklart – jag ser fram emot den med tillförsikt. Det ska bli kul att åka iväg ifrån Dalsland lite. Och kul med mycket derbyn. Tyvärr missar jag seriepremiären, då jag är bortrest med jobbet – det är riktigt tråkigt.

Svanskogs seriepremiär blir ett derby och spelas som sagt mot Eskilsäters IF på Rudsvallen på fredag.

Lagen i division 6 västra 2023

Eskilsäters IF

Gillberga FF

Grums IK 2

Gunnarskog/Bortan

IFK Ås

Klässbols SK

Mangskogs SK

Slottsbrons IF

Svanskogs IF

Åmotfors

Artikeltaggar

FotbollSportSvaneholmSvanskogs IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.