Hoppa till huvudinnehållet

Har överklagat fängelsestraff – döms för olovlig körning för 17:e gången

Publicerad:
Vänersborgs tingsrätt dömde i januari en 35-årig Mellerudso till fängelse för bland annat grova bedrägerier. Nu har hunnit dömas för olovlig körning för 17:e gången.
Vänersborgs tingsrätt dömde i januari en 35-årig Mellerudso till fängelse för bland annat grova bedrägerier. Nu har hunnit dömas för olovlig körning för 17:e gången. Foto: Johan Nilsson/TT

En 35-åring från Mellerud, som i januari dömdes till fängelse för en rad bedrägerier, döms nu också till böter för en grov olovlig körning i mars.

Mannen förekommer under 54 avsnitt i belastningsregistret. I januari i år dömdes han till tre års fängelse för ett flertal grova bedrägerier, samt fem fall av grov olovlig körning. den domen är överklagad.

I maj 2019 dömdes han för grov vårdslöshet i trafik och elva fall av grov olovlig körning, till tre månaders fängelse.

Nu döms 35-åringen till böter för en olovlig körning i Vänersborg den 31 mars i år. Mellerudsbon, som saknar körkort, nekar till brott och menar att bilen han satt i aldrig rullade, utan stod still.

Mot detta står en polismans vittnesmål om att han kört bilen och tingsrätten tror mer på polisen.

Domen blev 70 dagsböter, 3500 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseMellerudOlovlig körningVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.