Hoppa till huvudinnehållet

Kocken tar över i egen regi – nu öppnar hotellrestaurangen igen

Publicerad:
Haissam och Magda Gerios öppnar dörrarna till nya Restaurang Dalia.
Haissam och Magda Gerios öppnar dörrarna till nya Restaurang Dalia. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Haissam Gerios är ett känt ansikte i Bengtsfors då han drivit flera pizzerior tillsammans med sin fru Magda. Nu tar han över rodret på Restaurang Dalia där han varit kock de senaste åren. Ett yrke han brinner för.

– Det är det bästa som finns att laga god mat och se att gästerna är nöjda, säger han.

Förra året tvingades restaurangen på First Hotel för första gången någonsin ha stängt vintertid. Det osäkra läget med höjda priser och en ökad försiktighet efter pandemin bidrog.

Men hotellets vd Susanne Björk Jensen hittade en lösning inför kommande säsong. Haissam Gerios, som varit kock i restaurangen senaste fyra åren, ville gärna driva den vidare i egen regi.

– Dalia har ett fantastiskt fint läge med utsikt över Lelång och det är roligt med kombination av hotellgäster och lokalbefolkning. Köket är proffsigt och man kan laga den bästa maten. Jag tycker det är synd att det ska vara öppet under kortare tid, säger Haissam Gerios.

Snart är det åter liv och rörelse på hotellet och restaurangen i Bengtsfors.
Snart är det åter liv och rörelse på hotellet och restaurangen i Bengtsfors. Foto: Britt-Marie Erlandsson

”Mer och mer turister”

Han och Magda, som kommer att sköta det administrativa och jobba ute i restaurangen, ser fram emot turistsäsongen och båda är optimistiska.

– Det har blivit mer och mer turister här om man jämför mot för fem–sex år sedan. Det har blivit populärt att semestra i Dalsland. Men visst är det en utmaning med världsläget, men vi ska vara kreativa, säger Haissam Gerios.

Onsdag 3 maj blir det premiär för nya Dalia .

Hasseim och Magda Gerios är snart redo för sommarsäsongen.
Hasseim och Magda Gerios är snart redo för sommarsäsongen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Det kommer att bli en intensiv period men Haissam och Magda Gerios är vana då de drivit flera pizzerior, både i Bengtsfors och Billingsfors. Efter ”pizzeriatiden” gick Haissam en kockutbildning på Dalia och blev sedan anställd där. Att laga mat till gäster är något han verkligen brinner för.

– Det är det bästa som finns att laga god mat och se att gästerna är nöjda, säger han.

Andra planer som de nya arrendatorerna har för restaurangen är att anordna trubadurkvällar och pubkvällar med dj.

– Bengtsforsborna behöver en plats de kan gå ut på ibland, säger Haissam Gerios.

Haissam Gerios har varit kock på restaurangen de senaste fyra åren men nu ska han också driva vidare i egen regi.
Haissam Gerios har varit kock på restaurangen de senaste fyra åren men nu ska han också driva vidare i egen regi. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

BengtsforsHandelHotell Dalia ABMat och dryckRestaurangerSusanne Björk Jensen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.