Hoppa till huvudinnehållet

Lokala handeln uppmärksammas i Åmål – Elon lockade med jubileum och invigning

Publicerad:
Mona och Hans Pettersson, Åmål, besökte Elon ljud och bild när butiken inledde sitt tioårsjubileum. Foto: Liselotte Lans

Lördag 29 april firas lokala handelns dag, bland annat i Åmål. Men redan på fredagen var det extra festligt på stan, eftersom Elon firar dubbelt, dels tioårsjubileum i ena butiken, dels ägarbyte i den andra.

Jubileum och nyinvigning i en smäll inleddes för Elon under fredagen. Många Åmålsbor passade på att besöka affärskedjan och titta på utbudet. Bland kunderna fanns makarna Mona och Hans Pettersson som letade efter en tv.

Ballonger och kampanjer lockade Åmålsbor att ta sig en närmare titt på Elonkedjan med två butiker på Kungsgatan. Elon ljud och bild, Värmlandsgruppen i Åmål, firar att det är tio år sedan det lokala hemelektronikbolaget startade, i samband med att Expertkedjan gick omkull, och samtidigt firas att Elon vitvarubutiken nu har införlivats i ”familjen” efter ägarbytet.

Hoppas att många går ut och handlar lokalt. Vi känner också en tacksamhet till alla våra stamkunder. Det är ju de som driver oss så att vi vågar satsa i ”skakiga” tider.
Roger Larsson, Elon ljud och bild, Värmlandsgruppen

Festligheterna blev därmed inledningen på den lokala handelns dag som firas under lördagen den 29 april.

– Hoppas att många går ut och handlar lokalt, säger Roger Larsson, Elon ljud och bild, Värmlandsgruppen. Vi känner också en tacksamhet till alla våra stamkunder. Det är ju de som driver oss så att vi vågar satsa i ”skakiga” tider.

Eltjänst får ny ägare – går in i miljardkoncernEfter 73 år: Elonbutik i Åmål byter ägare – lokalt företag tar över

Handlar lokalt

Mona och Hans Pettersson, Åmål, var ute i det fina vädret och gick in i butiken för att titta på utbudet. De handlar gärna lokalt.

– Ja, det försöker vi, säger Mona Pettersson. Om det vi letar efter finns i stan så handlar vi här, men tyvärr så finns ju inte alltid allting här.

Även Åmålsbon David Öhrn och hans lilla dotter Nora Warenström passade på att besöka Elon ljud och bild under jubileet. Nora var mest intresserad av de färgglada ballongerna vid entrén. David Öhrn försöker också handla lokalt.

– Man borde bli ännu bättre på att handla lokalt, säger han. Men utbudet är ju begränsat.

David Öhrn och dottern Nora Warenström, Åmål, besökte Elon ljud och bild.
David Öhrn och dottern Nora Warenström, Åmål, besökte Elon ljud och bild. Foto: Liselotte Lans

Två lokaler

Kunderna hade två lokaler att mingla i. Båda Elonbutikerna på Kungsgatan ingår numera i Elon ljud och bild Värmlandsgruppen. Totalt är det nu åtta butiker med 40 anställda och företaget har en årsomsättning på 100 miljoner kronor.

– Det är en spännande bransch, säger Roger Larsson. Och vi är glada att vi har så många kunder lokalt, men det ställer samtidigt krav på oss att vi ska vara duktiga och ”bjuda upp till dans”.

Invigningen av ny butik lockade mångaAudio Video tar över före detta banklokalÅmålsföretag satsar stort
Richard Ternstedt, Roger Larsson, Lars Karlsson och Andreas Svanström när de startade hemelektronikföretaget tillsammans 2012. De tog över Experts butiker i Åmål och Säffle efter kedjans konkurs.
Richard Ternstedt, Roger Larsson, Lars Karlsson och Andreas Svanström när de startade hemelektronikföretaget tillsammans 2012. De tog över Experts butiker i Åmål och Säffle efter kedjans konkurs. Foto: Sten Lindström

Artikeltaggar

ÅmålÅmål handelButikerElonHandelJubileumKungsgatanRoger Larsson

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.