Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokraterna Åmål firar första maj ihop med grannarna

Publicerad:
Jerry Saxin, ny lokal ordförande för Åmåls arbetarekommun, talar vid årets förstamajfirande.
Jerry Saxin, ny lokal ordförande för Åmåls arbetarekommun, talar vid årets förstamajfirande. Foto: Andreas Dagström

I år blir Åmål utan eget förstamajfirande. Socialdemokraterna beger sig till Säffle, där det vankas traditionellt tåg och tal.

Mellerud får besök av förre försvarsministern.

För hela Sverige. Så lyder parollen denna gång under arbetarrörelsens högtidsdag. Socialdemokraterna vill återupprätta samhällsgemenskapen, som de tycker håller håller på att falla sönder.

Eller som partiordförande Margareta Andersson nyligen uttryckte det:

– Sverige behöver bli lite mer som Sverige.

Socialdemokraterna Åmål firar första maj i Säffle, tillsammans med Säffle arbetarekommun. Samling sker på Stortorget klockan 10 och en halvtimme senare avmarscherar demonstrationståget.

Efteråt blir det samling i Silvénska villan med tal av Ann Mlakar, Sofia Skönnbrink och Jerry Saxin. Fika och korv med bröd serveras. För musikunderhållningen svarar trion Maria, Kumait och Henrik.

I Mellerud blir förre försvarsminister Peter Hultqvist (S) huvudtalare på första maj. Demonstrationståget går från Idrottshuset till Köpmantorget. Tåget leds av Vargöns musikkår med sina drillflickor.

Även Michael Melby talar på Köpmanstorget.

Tidigare försvarsministern Peter Hultqvist, S, är huvudtalare vid Melleruds förstamajfirande.
Tidigare försvarsministern Peter Hultqvist, S, är huvudtalare vid Melleruds förstamajfirande. Foto: Anders Wiklund/TT

Artikeltaggar

ÅmålAnn MlakarFikaJerry SaxinMargareta AnderssonMat och dryckPeter HultqvistSocialdemokraternaSofia SkönnbrinkStortorget

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.