Hoppa till huvudinnehållet

Man i 25-årsåldern misstänkt för inbrott – blir kvar i häktet

Publicerad:
En man i 25-årsåldern sitter häktad för bland annat ett inbrott utanför Högsäter. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. /GENREBILD
En man i 25-årsåldern sitter häktad för bland annat ett inbrott utanför Högsäter. Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. /GENREBILD Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

En man i 25-årsåldern sitter häktad för bland annat en inbrottsstöld utanför Högsäter, som inträffade i mars tidigare i år. Åklagaren har begärt förlängd åtalstid och mannen kommer därför fortsatt att sitta häktad.

I ett protokoll från Alingsås tingsrätt framkommer att mannen, hemmahörande i Torslanda, på sannolika skäl är misstänkt för en inbrottsstöld som skedde i mitten av mars i Tångelanda, strax utanför Högsäter.

Mannen är även misstänkt för ett rån i Lerum som inträffade i slutet av mars. Han förnekar brott.

I protokollet framkommer även att åklagaren begärt att mannen ska vara fortsatt häktad, vilket tingsrätten beviljat då det annars finns risk att han undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen.

Åtal ska väckas senast den 11 maj.

Artikeltaggar

ÅklagareAlingsås tingsrättÅtalBrottBrott, lag och rättHögsäterLerumRånTångelanda

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.