Hoppa till huvudinnehållet

Ökat intresse för Klassfotbollen – 66 matcher ska spelas

Publicerad:
Klassfotbollen 2022. Som vanligt var det mycket folk i rörelse på Mossängen.
Klassfotbollen 2022. Som vanligt var det mycket folk i rörelse på Mossängen. Foto: Roger Pettersson

På måndag fylls Mossängens IP återigen med fotbollsfantaster. 31 klasser är anmälda till Klassfotbollen.

På måndag är det första maj vilket innebär röd dag och stängda skolor. Men för ett stort antal elever står i stället fotboll på schemat när årets upplaga av Klassfotbollen arrangeras på Mossängen. 31 klasser, två fler än förra året, är anmälda till årets turnering.

Störst är intresset i femman och sexan med sex anmälda lag i vardera årskurs. Andra-, tredje- och fjärdeklasserna har fem lag i respektive årskurs medan fyra klasser från årskurs 1 är anmälda.

Totalt är det 66 matcher som ska spelas på två planer. De yngsta inleder på morgonen och sexorna avslutar framåt kvällen.

Provinstidningen Dalsland är på plats på Mossängen och rapporterar löpande på sajten hela dagen. Kom gärna förbi och prata med oss i PD-tältet. Berätta vad du vill läsa om, var med och tävla och se oss arbeta.

Artikeltaggar

DalslandFotbollIF VikenKlassfotbollMossängens IPProvinstidningen DalslandSkola och utbildningSkolorSportTurneringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.