Hoppa till huvudinnehållet

Jäkligt trist på Hamnplan

Publicerad:
Åmåls kommun har köpt tillbaka mark på Norra hamnplan.
Åmåls kommun har köpt tillbaka mark på Norra hamnplan. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I lokala politiken noterar vi att Åmåls kommun nu åter har kontroll över Hamnplan. Det är ju en av stans mest attraktiva tomter. Bra fixat så här långt.

Fast vad som sker på området nu är ovisst, tror jag. Vågar våra styrande dra i gång något nytt byggprojekt där? I rätt färskt minne finns ju de högljudda protesterna från de boende som skulle få sin sjöutsikt spolierad.

Hamnplan är förstås viktig som central parkeringsplats. Men jäkligt trist för stadsbilden. Där har ansvariga för centrumutveckling något att bita i. Spännande fortsättning följer.

Spännande är också hur det blir ute vid rondellen. Sprängs kullen bort? Huggs de ärevördiga träden saklöst ner?

Nytt i kommunalpolitiken efter valet är att färska kommunalrådet Karlsson (M) svarar på insändare och genom egna inlägg ger sin syn på spörsmålen. Det har vi inte varit så vana vid. Bra.

En annan sak är om Karlsson (M) lyckas övertyga folk som absolut inte vill se några berg bortsprängda. Debatten verkar ha hamnat i låsta positioner.

Lite omtumlande är det väl för nye Michael Karlsson? Att bli ifrågasatt av en tämligen stor skara Åmålsbor. Men såna är vindarna där uppe på toppen.

Betydelsefulla framsteg kan ske där man minst anar. Därför måste jag nämna nya appen som hr stadsdoktor A.T. Salvén i Grönköping utvecklar och som rättvist uppmärksammas i senaste numret av därvarande Veckoblad.

Det är smått sensationella funktioner i nya appen ”Kolla”, som GV rapporterar om under rubriken ”Ny app håller efter er tarm”.

Appapparaten åbringas lämplig handled. ”Omgående får brukaren erfara sin kroppstemperatur, veckans väderlek, pulsen, tarmens fyllnadsgrad samt beräknad tid till nästa toalettbesök, förestående risk för kariesangrepp samt pH i magsäcken, vilket direkt leder till ett menyförslag å en dissplej – –”.

Allt sänds trådlöst till Grönköpings Sjukstuga och registreras där av hr Salvéns hustru syster Märtha. Hon genomgår just nu en kurs i hanteringen av oregerliga datamängder.

Så långt Veckobladet. Vi som är i farten i affärslivet, noterar särskilt möjligheten att genom appen i förväg få beräknad tid för toalettbesöken. Bra att redan på sin dagsagenda kunna lägga in denna olönsamma aktivitet.

All heder åt dr Salvén!

Artikeltaggar

Åmåls kommunBostad och byggenGrönköpings VeckobladMåkebergMichael KarlssonModeraternaNorra hamnplanPolitik