Hoppa till huvudinnehållet

Alicia Olsson tvåa på juniortouren: ”Kunde ha vunnit om jag puttat bättre”

Publicerad:
Åmålstjejen Alicia Olsson tävlar för Karlstad Golfklubb och övertygade i Grand Opening, som var den första tävlingen på den svenska juniortouren, med en delad andraplats på Österlens Golfklubb.
Åmålstjejen Alicia Olsson tävlar för Karlstad Golfklubb och övertygade i Grand Opening, som var den första tävlingen på den svenska juniortouren, med en delad andraplats på Österlens Golfklubb. Foto: Privat

Alicia Olsson från Åmål, tävlandes för Karlstad GK, gick ut i ledarboll på sista rundan när startskottet på den svenska juniortouren gick på Österlen.

Till slut blev det en delad andraplats för Alicia som har framtiden utstakad – i höst börjar hon läsa på college i North Carolina i USA, givetvis med fokus på golf.

Alicia Olsson spelade i mitten av april Grand Opening på Österlens Golfklubb. Tävlingen ingår i Svenska juniortourens högsta serie där landets bästa golfare upp till 21 år tävlar.

Olsson gick båda de första rundorna på två under banans par och var på en delad andraplats inför sista dagen på fyra slag under banans par. Hon fick spela i ledarboll under den sista tävlingsdagen och gick då på banans par. Hon slog 69, 69 respektive 71 slag och fyra slag under par räckte till en delad andraplats i ett starkt startfält.

– Jag är jättenöjd med mitt spel. Det var ju bara två slag upp till vinnaren. Hade jag puttat lite bättre så hade jag kunnat slåss om segern, säger Alicia Olsson.

Andra tävlingen

Detta var årets andra tävling för henne. Veckan före Grand Opening spelade hon Junior Masters Invitational på S:t Arild Golfklubb och slutade på fjärde plats, fem slag över par.

Alicia Olsson från Åmål fyller 20 år i juli och bor numera i Helsingborg där hon läser på riksidrottsgymnasiet med inriktning på golf. I juni tar hon studenten och framtidsplanerna är redan spikade.

– Jag ska vara hemma i Åmål över sommaren, men i höst börjar jag på college i delstaten North Carolina där Charlotte är den närmaste största staden. Jag ska vara med och spela golf med collegelaget och tanken är att jag ska läsa där under fyra år, sedan får vi se vad som händer på vägen.

Vad är din målsättning med golfen?

– Jag vill komma ut och spela på de största tourerna. Att få tävla i hårdare konkurrens och spela på tuffare banor ser jag fram emot.

Nästa helg tävlar Alicia Olsson på nytt på den svenska juniortouren som då spelas på Abbekås Golfklubb i Skåne.

Alicia Olsson flyttar hem till Åmål över sommaren innan hon i höst börjar på college med fokus på golf i North Carolina, USA.
Alicia Olsson flyttar hem till Åmål över sommaren innan hon i höst börjar på college med fokus på golf i North Carolina, USA. Foto: Privat

Artikeltaggar

Alicia OlssonÅmålForsbacka GolfklubbGolfKarlstad GKNorth CarolinaUSA

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.