Hoppa till huvudinnehållet

Svartgam firar nya singeln med konsert på Krokstad

Publicerad:
Säfflebandet Svartgam släpper ny singel. Bandet består av Perry Berglund, Sebastian Ferger, Patrik Otter, Magnus Liljeqvist, Frida Liljeqvist och Marcus Sirén.
Säfflebandet Svartgam släpper ny singel. Bandet består av Perry Berglund, Sebastian Ferger, Patrik Otter, Magnus Liljeqvist, Frida Liljeqvist och Marcus Sirén. Foto: Privat

Säfflebandet Svartgam har släppt ny musik. Singeln heter 21 days och finns ute på alla plattformar. Det är en energifylld rocklåt med en koppling till tv-duon Filip & Fredrik. På fredag finns tillfälle att höra bandet live när det blir pubkväll på Krokstad Herrgård.

Under snart sex år har Svartgam spelat musik med inspiration från den amerikanska södern. Inledningsvis handlade det i huvudsak om covers men de senaste åren har det varit fullt fokus på att skriva egen musik.

– Det har blivit så att det framför allt är vår egen musik vi brinner för även fast vi såklart inspireras av en mängd etablerade artister. Vi har även fått väldigt bra respons från människor som får höra våra låtar, säger Patrik Otter, sångare och pianist i bandet.

Filip och Fredrik

Den senaste singeln 21 days har en något ovanlig utgångspunkt. Låten är baserad på tv-kändisarna Filip & Fredriks första gemensamma resa till USA för drygt 25 år sedan.

– De har ju berättat om den resan i ett sommarprat och beskrivit den som ett tre veckor långt party. Jag kände att det var en bra premiss för att skriva en skön rocklåt, säger Patrik Otter.

Bandet håller för närvarande på och spelar in ytterligare nytt material som kommer släppas kontinuerligt under sommaren.

– Vi har mycket på gång och vi ser verkligen fram emot att släppa ännu fler låtar och komma ut och spela live, säger Magnus Liljeqvist.

Live på Krokstad

Redan på fredag dyker det upp en möjlighet att se Svartgam live på hemmaplan i Säffle. Då spelar bandet på Krokstad Herrgård.

Senare i sommar blir det en återkomst till Krokstad med en sommarfestival fylld med härlig countrydoftande livemusik, från Svartgam och inbjudna gästartister.

I början av augusti medverkar Svartgam på Eds Countryfest.

– Jag hoppas verkligen att publiken dyker upp. På fredag kommer vi bjuda på en akustisk, intim och avskalad version av vår repertoar, säger Magnus Liljeqvist.

Bandet består av Perry Berglund, Sebastian Ferger, Patrik Otter, Magnus Liljeqvist, Frida Liljeqvist och Marcus Sirén.

Artikeltaggar

Musik

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.