Hoppa till huvudinnehållet

Avgörande kval väntar för Åmåls BC – i Säffle: ”Märkligt val av spelort”

Publicerad:
Andreas Fagerström i Åmåls BC tycker det är märkligt att den avgörande kvalmatchen till division 2 spelas i Säffle, vilket han menar är en stor fördel för ÅBC.
Andreas Fagerström i Åmåls BC tycker det är märkligt att den avgörande kvalmatchen till division 2 spelas i Säffle, vilket han menar är en stor fördel för ÅBC. Foto: Fredrik Tacacho

På söndag avgörs det om Åmåls BC lyckas ta klivet upp i division 2 eller inte i ett direkt avgörande kval mot BK Trix från Hällefors.

Kvalet spelas i bäst av tre matcher under en och samma dag i Säffle bowlinghall.

– Det ger oss en stor fördel och hade jag varit i motståndarlaget hade jag ifrågasatt detta, säger ÅBC:s Andreas Fagerström.

Spelarna i Åmåls BC har under flera veckor gått och väntat på det avgörande kvalet mot BK Trix från Hällefors. ÅBC-veteranen Andreas Fagerström har spekulerat i var kvalet skulle spelas och trodde på en hall i Karlstad där inget av lagen spelat eller tränat – men det blev Tegnérhallen i Säffle.

– Det är ett märkligt val av spelort kan jag tycka. Det är vår grannhall och våra ungdomar som spelar i A-laget tränar där regelbundet. Dessutom har vi varit uppe och tränat i hallen på det som ska vara kvalets oljeprofil, säger Andreas Fagerström.

Klar fördel ÅBC

Andreas Fagerström har spelat många kval genom åren, men säger sig aldrig ha varit med om att spelorten legat så geografiskt nära det ena laget som nu. Innan det blev klart var kvalet ska spelas tyckte han att lagen hade ungefär lika stora chanser, men nu tycker han att det är klar fördel ÅBC.

– Jag har sagt hela säsongen att vi är för bra för division 3 och lyckas vi inte vinna nu och ta steget upp i tvåan så har vi bara oss själva att skylla.

Han har varit poängbäst i laget de allra flesta matcherna sedan comebacken efter nyår, men trots optimismen vill han tona ner sin egen betydelse för laget. Andreas Fagerström ser ut att få spela i par ihop med sin bror Anders Fagerström, vilket har fungerat riktigt bra under våren.

”Hungriga och taggade”

– Första träningspasset i Säffle var jag tvungen att kliva av tidigt. Hallen är lite annorlunda och jag kände av den gamla skadan. Jag bytte bland annat sulor i skorna så det kändes bättre, men inte perfekt andra gången. Men jag märker att det är många spelare som är hungriga och taggade och jag tror många kommer att spela bra på söndag.

Kvalet avgörs i bäst av tre matcher. De två första matcherna spelas som vanligt över fyra serier. Om lagen vinner varsin match avgörs allt i en tredje och avgörande match som spelas som en enda serie.

Åmåls BC lämnar inget åt slumpen inför avgörandets stund och åker till Säffle med tio man, alltså två reserver, och samtliga spelare är tillgängliga för spel.

Artikeltaggar

Åmåls BCBK TrixBowlingHälleforsKarlstadSäffle

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.