Hoppa till huvudinnehållet

Bröder fortsatt häktade för mordförsök – blodspår säkrade

Publicerad:
De två bröder som greps i samband med det misstänkta mordförsöket i Billingsfors i mars, ska fortsatt sitta häktade./ARKIVBILD
De två bröder som greps i samband med det misstänkta mordförsöket i Billingsfors i mars, ska fortsatt sitta häktade./ARKIVBILD Foto: Britt-Marie Erlandsson

De två bröder, 20 respektive 21 år, som misstänks för mordförsök efter en knivattack i Billingsfors den 21 mars, ska fortsatt sitta häktade.

Blod från offret har hittats på 21-åringens byxor.

Under utredningstiden hittills har förhör hållits med de båda misstänkta och med vittnen. Det har också kommit DNA-analyssvar från Nationellt forensiskt centrum, NFC, som visar att blod från offret finns på 21-åringens byxor, samt i den bil de båda bröderna färdats i.

Beräknas ta veckor

Nu återstår att invänta svar av liknande DNA-analyser av beslagtagna knivar, samt analyser av fingeravtryck. Detta arbete beräknas ta ytterligare några veckor.

Ytterligare förhör behöver också hållas.

Enligt åklagaren är misstankarna starka, särskilt mot 21-åringen och båda bröderna ska fortsatt vara misstänkta på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Nytt beslut

Åklagaren anser att det finns risk för fortsatt brottslighet och risk för att bevis undanröjs om de båda släpps fria och den linjen går nu också Vänersborgs tingsrätt på.

Under torsdagseftermiddagen kom beslut på att åtalstiden ska förlängas. De båda bröderna ska nu sitta häktade till den 16 maj, innan nytt beslut tas. Antingen om åtal eller ny förlängning.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBillingsforsBrott, lag och rättFörhörMordförsökNFCVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.