Hoppa till huvudinnehållet

Fängelse för drogpåverkad som kände sig förföljd: Det var hans egen spegelbild

Publicerad:
Mannen som nu dömts hade 90 gram amfetamin på sig. Bilden är dock tagen vid ett annat tillfälle./ARKIVBILD
Mannen som nu dömts hade 90 gram amfetamin på sig. Bilden är dock tagen vid ett annat tillfälle./ARKIVBILD Foto: Ove Rydh

Hovrätten fastställde tingsrättens dom på sex månaders fängelse för narkotikabrott för en 61-årig man från Bengtsfors, som hade amfetamin på sig på ett hotellrum.

Mannen hade överklagat domen på fängelsestraff till Hovrätten för västra Sverige som utan huvudförhandling och i en kort och koncis dom meddelar att den instämmer i tingsrättens tidigare bedömning.

Bevisningen var densamma som i tingsrätten och förhören därifrån har spelats upp i hovrätten.

Ringde själv polisen

Bengtsforsbon hade drygt 90 gram amfetamin på sig när han befann sig på ett hotellrum i Vänersborg 2021. Det var han själv som ringt polisen, sedan han känt sig hotad.

När polisen kom till hotellrummet visade sig att mannen var rejält påverkad av droger. Han sa sig vara hotad och förföljd och sa att någon tagit kort på honom i badrummet.

Det visade sig senare att mannen fotograferat sig själv i badrumsspegeln.

Nekar till brott

Mannen nekade till brott. Vilka som hotat honom och vem narkotikan tillhörde ville han dock inte säga.

Artikeltaggar

AmfetaminBengtsforsBrott, lag och rättFängelseNarkotikabrottÖverklagandenVänersborg

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.