Hoppa till huvudinnehållet

Saints gör comeback på Åmålsdans: ”Mer nervöst för varje år”

Publicerad:
Trummisen och sångaren Kent Peterson är en av de som var med under Saints storhetstid på 1970-talet. På lördag spelar Åmålsbandet och Ronson Boys på Dalslands Skafferi.
Trummisen och sångaren Kent Peterson är en av de som var med under Saints storhetstid på 1970-talet. På lördag spelar Åmålsbandet och Ronson Boys på Dalslands Skafferi. Foto: Karin Olsson

På lördag kväll gör Åmålsbandet Saints comeback på scenen på Dalslands Skafferi.

Tillsammans med Säfflebandet Ronson Boys spelar de upp till dans för den lite äldre danspubliken, 30 plus.

Dansmusik, cover och en och annan gammal välkänd svensktoppshit kryddat med lite country och rock det är vad den klassiska Åmålsorkestern Saints kommer att bjuda på. Saints varvas med Ronson Boys som spelar dansvänlig rock’n’roll och countrylåtar. Igenkänningsfaktorn på låtarna kommer garanterat att vara hög.

Saints har faktiskt inte gjort någon spelning sedan augusti 2021 då bandet bjöd på en båtkonsert på udden bakom hamnterminalen i Åmål. Men nu intar de alltså scenen på Dalslands Skafferi med förhoppningen att locka en stor publik till dansgolvet.

– Vi gör en repetition på torsdagen. Vi har spelat ihop så länge att det ger sig ganska lätt när vi väl börjar spela. Annars tycker jag det blir mer nervöst för varje år inför spelningarna, men när man väl är igång så är det inga problem, säger Saints trummis Kent Peterson.

Avlöser varandra

Bandet består av sångaren Thor Anundsen, basisten Thomas Andersson, Kent Peterson på trummor, Lasse Bodqvist på saxofon, Stefan Jacobson på keyboard och Jimmy Östlund på gitarr. Banden kommer att avlösa varandra på scenen och spela två omgångar vardera.

Gitarristen Jimmy Östlund från Åmål dubblerar dock och spelar även i Ronson Boys, ett band med medlemmar både från Åmål och Säffle. Tomas Aronsson står för sång, Lasse Gustavsson på gitarr tillsammans med Östlund, Mats Ek på keyboard, på bas Tommy Olsson från Åmål samt Urban Kvarnström på trummor.

Det är Tomas Aronsson från Säffle är initiativtagare till spelningen. Aronsson ville få till en riktig danskväll och vända sig till publiken som är 30 plus. Det var också han som tog kontakt med Saints om spelningen.

– Det kommer att bli dansvänligt hela kvällen och vi kommer att spela många kända låtar, även en del svenska mellan varven, säger Tomas Aronsson.

Tomas Aronsson från Säffle är sångare i Ronson Boys och initiativtagare till lördagens spelning tillsammans med Saints på Dalslands Skafferi.
Tomas Aronsson från Säffle är sångare i Ronson Boys och initiativtagare till lördagens spelning tillsammans med Saints på Dalslands Skafferi. Foto: Claes Österman

Artikeltaggar

ÅmålDalslandDansDansbandet SaintsJimmy ÖstlundKonserterMusikSäffleSångSpelningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.