Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: 48 norska skolbarn på vänortsbesök

Publicerad:
”På dansgolvet var det 100-procentig uppslutning så när som på några grabbar som påstod sig inte kunna dansa tango, vad nu tango har med Burken och co. att göra”, skrev PD när femteklassarna på Södra skolan hade vänortsbesök från norska Dröbak.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Norska ungdomar välkomnades med dans. Några fel på vänskapsbanden med vårt västra grannland verkar det sannerligen inte vara på den ungdomliga sidan. Detta kan väl konstateras vid det vänortsbesök som två femteklasser från Dröbak gör i Åmål. Värdar för besöket är två femmor vid Södra skolan. De norska ungdomarna välkomnades med ett stort välkomstpartaj på vackert belägna Trollås som skakade när Rockfolket drog igång låtar på grammofonen.

1998

Hopp från fönster räddning vid brand. En person fick hoppa ut från andra våningen då det brann i hans lägenhet på Stenhuggaregatan natten till fredag. Han fördes till Säffle sjukhus i ambulans, där det kunde konstateras att han dessbättre klarat sig undan med bara ett nyckelbensbrott. En granne som sett elden larmade räddningstjänsten. Totalt eldhärjades fyra lägenheter samt vindsutrymmet i hyreshuset.

2013

Åmålsbowlarna halkar ur ettan. Det blev en tung hemresa för bowlingspelarna i Åmåls BC efter söndagens kvalspel till division 1. Efter att Vårkulla vunnit den avgörande matchen står det nämligen klart att Åmål halkar ur serien för första gången på många år. ”Det känns naturligtvis inte alls roligt”, konstaterar Åmålsspelaren Mikael ”Snarkil” Andersson efter bowlingklubbens degradering till division 2.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls BCBränderBrott, lag och rättDrøbakLägenheterRockfolketSäffleSamhälleSjukhus

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.