Hoppa till huvudinnehållet

Hemmakonsert på Drottninggatan – Duo Danica gästar Caroline Waters

Publicerad:
Duo Danica, som består av Danica Nyström och Magnus Jonsson, uppträder på lördag hemma hos artisten Caroline Waters i Åmål.
Duo Danica, som består av Danica Nyström och Magnus Jonsson, uppträder på lördag hemma hos artisten Caroline Waters i Åmål. Foto: Roger Pettersson

Intima spelningar där publiken sitter i tv-soffan och på köksstolar, det har blivit musikern Caroline Waters signum. Under lördagskvällen tar hon emot Duo Danica i sitt hem på Drottninggatan i Åmål.

Norsk-amerikanska Caroline Waters är vid det här laget väletablerad på Åmåls musikscen. Med sin personliga blandning av jazz, pop och musikalnummer uppträder hon ofta när det vankas diverse kulturevenemang.

Oftast spelar hon emellertid hemmavid, i sin villa på Drottninggatan. Där finns det både inomhusscen, i vardagsrummet, och utomhusscen på verandan.

Lördagens hemmakonsert toppas av Duo Danica, alias Danica Nyström och Magnus Jonsson, två musiker med klassisk bakgrund som funnit varandra genom sin idérikedom. Duons specialitet är egenkomponerad musik med rötter i den svenska vistraditionen.

Även konsertarrangören Caroline Waters uppträder under kvällen.

Åmålsbaserade Caroline Waters har på sistone haft listframgångar i USA med albumet ”I am Venus”.
Åmålsbaserade Caroline Waters har på sistone haft listframgångar i USA med albumet ”I am Venus”. Foto: Karin Olsson

Artikeltaggar

ÅmålCaroline WatersJazzKonserterMusikPop

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.