Hoppa till huvudinnehållet

Kö utanför när Lisa öppnade dörren till sin nya blomsterhandel

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Blomsterhandeln Floristen i rummet på Kungsgatan öppnade på fredagsförmiddagen och Linus Skogh blev första kunden. Han expedierades av ägaren Lisa Johansson.
Blomsterhandeln Floristen i rummet på Kungsgatan öppnade på fredagsförmiddagen och Linus Skogh blev första kunden. Han expedierades av ägaren Lisa Johansson. Foto: Roger Pettersson

Lisa Johansson med personal hade fullt upp när Floristen i rummet på Kungsgatan i Åmål slog upp portarna.

Första kunden blev Linus Skogh som Lisa själv expedierade medan det snabbt fylldes på med fler kunder i butiken.

Det var bokstavligt talat kö utanför dörren när Lisa Johansson öppnade sin nya blomster- och presenthandel Floristen i rummet på fredagsförmiddagen. Den väntande skaran tog sig snabbt in och det fortsatte därefter att fyllas på med fler kunder.

Först på plats var Linus Skogh, som köpte ett blomsterarrangemang dekorerat med lite godis. Arrangemanget fixades av ägaren Lisa Johansson själv, men även övrig butikspersonal hade fullt upp från start.

”Extra mycket att göra”

– Senaste månaden har vi byggt kyl och inrett, men det har varit mycket arbete även innan det. Blommorna kom för två dagar sedan och efter det har vi haft extra mycket att göra i förberedelserna inför öppningen, säger Lisa Johansson.

En annan av de tidiga kunderna i butiken var Matias Holmedahl, som bar dottern Astrid i sin famn och även hade med sig dottern Hilma. Han tyckte, trots att det var lite kö, att det gick snabbt och smidigt att handla sin bukett.

Först rockturné – sedan öppnar Lisa ny blomsteraffär i Åmål
Miriam Stålhandske och Louise Hero såg ut att trivas och var på gott humör trots att det var stressigt vid öppnandet.
Miriam Stålhandske och Louise Hero såg ut att trivas och var på gott humör trots att det var stressigt vid öppnandet. Foto: Roger Pettersson
Det fylldes snabbt på med fler kunder i blomsterhandeln på Kungsgatan. Bakom disken skymtar expediterna Lina Gren och Miriam Stålhandske.
Det fylldes snabbt på med fler kunder i blomsterhandeln på Kungsgatan. Bakom disken skymtar expediterna Lina Gren och Miriam Stålhandske. Foto: Roger Pettersson
Matias Holmedahl, som hade med sig döttrarna Hilma och Astrid, var en av de tidiga kunderna i Floristen i rummet.
Matias Holmedahl, som hade med sig döttrarna Hilma och Astrid, var en av de tidiga kunderna i Floristen i rummet. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

BlommorButikerHandelLisa JohanssonÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.