Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Det sämsta derby mellan IFK Åmål och Viken som spelats?

Publicerad:
Har roligt, trots allt. Vikens målvakt Jocke Ågren och IFK Åmåls målkung Dan Dahlberg har hittat ett gemensamt glädjeämne i derbymatchen på Örnäsvallen.
Har roligt, trots allt. Vikens målvakt Jocke Ågren och IFK Åmåls målkung Dan Dahlberg har hittat ett gemensamt glädjeämne i derbymatchen på Örnäsvallen.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Plan för ny förbifart utreds av byggnadsnämnd. Genomfartstrafiken i Åmål är ett stort problem framför allt för dem som bor utmed riks-45:an. Problemet är gammalt men tilltar i takt med den ökande biltrafiken. Byggnadsnämnden har varit observant på problemet och tillsatte också för en tid sedan en kommitté att utreda dessa frågor.

Enligt vägverkets planer kan inte en ny förbifart komma till stånd förrän tidigast på 1980-talet. Men innan dess måste något göras för att leda framför allt den tyngre trafiken förbi bostadsområdena.

1998

Mållöst och trist fotbollsderby. Det sämsta derby mellan IFK Åmål och Viken som spelats? Tråkigt nog för de närmare 500 åskådare som sökt sig ut till Örnäsvallen hände inte mycket under 90 minuters fotboll.

0–0 blev det i åmålsderbyt i divsion IV Bohuslän-Dal i lördags. Publiken fick se en tråkig och mållös tillställning. Lagen tog ut varandra och det tackar toppkonkurrenterna för.

2013

Tio år sedan Not Quite kom till byn. I år är det tio år sedan kulturkollektivet Not Quite slog upp sina portar för allmänheten på det gamla bruket i Fengersfors. Det firas med en samlingsutställning som invigs i dag.

– Vi tyckte det var på sin tid med en stor samlingsutställning, säger fotografen Malin Robertsson Harén, en av cirka 40 medlemmar som har bidragit till utställningen.

Redaktör: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ÅmålFotbollIF VikenIFK ÅmålNot QuiteÖrnäsvallenSportTrafikTrafikverketUtställningar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.