Hoppa till huvudinnehållet

Zihammou skrattade, njöt – och signerade böcker: ”Kommer gärna tillbaka”

Publicerad:
Ingela Nordström och Stefan Nilsson besökte Dalslands Skafferi och fick böcker signerade av Maria Zihammou.
Ingela Nordström och Stefan Nilsson besökte Dalslands Skafferi och fick böcker signerade av Maria Zihammou. Foto: Ove Rydh

Ganska mycket folk strömmade till för att träffa matjournalisten Maria Zihammou när hon gästade Dalslands Skafferi – som serverade hennes meny.

När Maria Zihammou, som växte upp i Åmål, var tillbaka i sin hemstad för att träffa sin publik och signera böcker – så strömmade det till ganska mycket folk under eftermiddagens timmar.

Zihammou går loss på asiatisk mat: ”Recept för alla”Maria lagar mat i Nyhetsmorgon: ”Jag ska ta på mig nåt färgstarkt”Åmålsförfattarens bok bäst i Sverige: ”Glad och stolt”

Böckerna gick åt som smör och många passade också på att prova på dagens meny – som hade satts ihop av Maria Zihammou.

Kompisen Carina Johansson på Dalslands Skafferi låg bakom inbjudan och för de båda blev det ett kärt återseende.

Många gamla vänner och klasskamrater dök också upp och ville få en pratstund med Maria Zihammou, som var på ett sprudlande humör.

– Det här var fantastiskt roligt, jag kommer gärna tillbaka igen, säger hon.

När Zihammou nu givit ut sin sjunde kokbok var hon för första gången i Åmål för att promota. Och snart kan det vara dags igen. Nästa bok är redan på gång.

Carina Johansson på Dalslands Skafferi bjöd in kompisen, matstylisten och journalisten Maria Zihammou till en trevlig lördagseftermiddag vid Vänerns strand.
Carina Johansson på Dalslands Skafferi bjöd in kompisen, matstylisten och journalisten Maria Zihammou till en trevlig lördagseftermiddag vid Vänerns strand. Foto: Ove Rydh

Artikeltaggar

BöckerDalslands skafferiMaria ZihammouMat och dryck

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.