Hoppa till huvudinnehållet

Till nästa år går det kanske att ordna en ordningsvakt

Publicerad:
Valborgsfirande i Åmål med manskören under ledning av Lise-Lotte Andersson.
Valborgsfirande i Åmål med manskören under ledning av Lise-Lotte Andersson. Foto: Karin Olsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det var som vanligt ett trevligt valborgsmässofirande att titta på i Plantaget, där bland annat manskören anno 1907 sjöng fint.

Det som inte var lika trevligt var ungdomarna som skrek när de gungade i den stora gungan vid Plantagets lekplats. Den gungan är till för små barn, inte ungdomar. Än värre var de ungdomar som stod precis vid staketet nära manskören och som bara var där för att provocera och ställa till med typ "lattjo lajban".

Jag måste ge en eloge till kulturchefen Sara Vogel-Rödin och någon civilperson som sa ifrån till dessa ungdomar, men vars uppdrag inte är att hålla ordning på säkerheten kring arrangemanget när det är valborg.

Uppenbarligen bedömde säkerhetschefen Daniel Andersson (när vi nu har en sådan) inte valborg som någon tillställning där det kan bli oroligt. Det som kan vara värt att tänka på till nästa år att ha en ordningsvakt som går runt och markerar oegentligheter, eller tar tag i problemet. Vill man bara komma och provocera på valborg och andra tillställningar kan man stanna hemma.

M.P.

Artikeltaggar

Daniel AnderssonFritid och livsstilPlantagetSäkerhetSara Vogel-Rödin