Hoppa till huvudinnehållet

Dubbla brons för Åminton i stor ungdomscup

Publicerad:
Majken Eriksson och Erica Hansson hade en relativt enkelt resa i damdubbeln fram till semifinalen, där tog det stopp mot Elisabet Sisask och Saga Wattle.
Majken Eriksson och Erica Hansson hade en relativt enkelt resa i damdubbeln fram till semifinalen, där tog det stopp mot Elisabet Sisask och Saga Wattle. Foto: BMS Åminton

BMS Åmintons Majken Eriksson och Erica Hansson tog brons i DD U15 när Örebrospelen avgjordes i helgen. Majken Eriksson spelade dessutom hem ett brons i mix tillsammans med tidigare Åmintonspelaren Alvin Malmsköld, numera i Karlstad Badminton. Alvin Malmsköld tog även ett guld i HD U15 tillsammans med Alfred Hidén.

I helgen avgjordes Örebrocupen för klasserna U11–U17 samt elitklass i Backahallen i Örebro. BMS Åminton representerades av Majken Eriksson och Erica Hansson. Duon spelade sig fram till semifinal i DD U15 där det blev förlust (22–24, 9–21) mot Elisabet Sisask och Saga Wattle.

Majken fick med sig ytterligare ett brons i tävlingen, i mixed där hon spelade tillsammans med tidigare lagkamraten Alvin Malmsköld, som numera tävlar för Karlstad Badminton. Duon åkte på tufft motstånd i semifinalen, mot förstaseedade Tián Noghin och Ella Noghin.

Erica Hansson spelade mixed tillsammans med Airon Horeerum Ankarsund. Samarbetet blev kortvarigt då de föll redan i den första matchen mot John Wigardt och Julia Wall Åhman.

Tuff lottning

I singelspelet lottades både Majken Eriksson och Erica Hansson mot tufft motstånd och ingen lyckades ta sig vidare från poolspelet.

Alvin Malmsköld tog sig till kvartsfinal i singel där han föll mot andraseedade Alfred Hidén. Tillsammans med samme Hidén vann Alvin Malmsköld HD U15 efter finalseger med 21–14, 21–13 mot tredjeseedade Albin Crusell och Emil Jörholt.

Artikeltaggar

BadmintonMedaljerÖrebro

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.