Hoppa till huvudinnehållet

Tre Åmålsförfattare har fyra böcker på Storytels tio-i-topplista

Publicerad:
Frida Gråsjö från Åmål är numera bosatt i Karlstad där hon jobbar som jurist och författare.
Frida Gråsjö från Åmål är numera bosatt i Karlstad där hon jobbar som jurist och författare. Foto: Bokfabriken

Peter Mohlins och Peter Nyströms nya bok ”Den tysta fågeln” toppar Storytels lista över över de mest lyssnade och lästa titlarna just nu. Boksläppet har även dragit med sig deckarduons övriga böcker i serien som återfinns på samma topp tio-lista.

Dessutom finns ytterligare en författare med från Åmål med på listan – Frida Gråsjö med nya Dalslandsmysdeckaren ”Vatten över huvudet”.

”Den tysta fågeln”, deckarduon Peter Mohlins och Peter Nyströms nya bok, har seglat upp i topp på streamingtjänsten Storytel Sveriges topplista över de mest lyssnade och lästa titlarna just nu.

Boksläppet verkar även ha gett deras tidigare böcker i serien nytt liv för både ”Det sista livet” och ”Den andra systern” finns med på topp tio-listan i Sverige, på sjätte respektive sjunde plats.

Ytterligare en författare med rötterna i Åmål, Frida Gråsjö, tar plats på samma lista. Hennes nya bok, ”Vatten över huvudet” släpptes för ett par veckor sedan och ligger nu på tionde plats över de mest lyssnade och lästa titlarna på Storytel. Boken, som går under kategorin ”cozy crime”, är den första delen i deckarserien ”Morden vid 17:e slussen” som utspelar sig vid Dalslands kanal.

I boken får man följa Hanna, en utarbetad advokat från Stockholm, som har rest till Dalsland för att ta hand om sin morfar, slussvaktare vid Dalslands kanal. Men förhoppningen om ett par lugna veckor på landet kommer snart på skam när hon blir vittne till hur kommunalrådet faller ner i slussfållan och dör.

Peter Mohlin och Peter Nyström släppte nyligen sin tredje bok, "Den tysta fågeln", som nu seglat upp i topp på Storytels topplista.
Peter Mohlin och Peter Nyström släppte nyligen sin tredje bok, "Den tysta fågeln", som nu seglat upp i topp på Storytels topplista. Foto: Fredrik Tacacho

Storytels topplista vecka 18

1. Den tysta fågeln, Peter Mohlin och Peter Nyström.

2. Andra kvinnors liv, Jojo Moyes.

3. Försvinnanden, Martin Ezpeleta.

4. Ad mortem, Ann-Charlotte Persson och Mikael Ressem.

5. Sömmerskan och friheten, Karin Härjegård.

6. Det sista livet, Peter Mohlin och Peter Nyström.

7. Den andra systern, Peter Mohlin och Peter Nyström.

8. Au revoir Agneta, Emma Hamberg.

9. Skammens väg, Johannes Selåker och Pascal Engman.

10. Vatten över huvudet, Frida Gråsjö.

Topplistan baseras på antal avslutade ljud- och e-böcker hos Storytel de senaste sju dagarna.

Artikeltaggar

ÅmålBöckerDalslandFörfattareFrida GråsjöLitteraturPeter MohlinPeter NyströmStockholmStorytel

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.