Hoppa till huvudinnehållet

Beslutet har fattats: banteknikerutbildningen pausas

Publicerad:
Vuxenutbildningen i Åmål pausar sin banteknikerutbildning. Här en bild av tidigare eleverna Christoffer Nordgren och Hugo Vornanen. I bakgrunden entreprenören Lennart Andersson.
Vuxenutbildningen i Åmål pausar sin banteknikerutbildning. Här en bild av tidigare eleverna Christoffer Nordgren och Hugo Vornanen. I bakgrunden entreprenören Lennart Andersson. Foto: Tommy Löfgren

Nu är det formellt klart att vuxenutbildningens tidigare så framgångsrika banteknikerutbildning i Åmål pausas.

Beslutet som fattades vid välfärds- och arbetsmarknadsnämndens senaste sammanträde har flera förklaringar. Dels är elevunderlaget sviktande, dels saknas lärare med rätt kompetens.

Vuxenutbildningens banteknikerutbildningen startade 2015 och har under åren försett järnvägsbolagen med en lång rad eftertraktade rallare, men i och med kommunens beslut pausas intagningen till hösten. Visar det sig senare att vissa förutsättningar ändras kan utbildningen återupptas.

Ett stort problem på senare tid har varit att många sökande inte beviljats interkommunal ersättning. Därmed försvann också en stor del av utbildningens nödvändiga ekonomiska resurser.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunJärnvägLärareSkola och utbildningUtbildningVuxenutbildningen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.