Hoppa till huvudinnehållet

Sångglädje med dalsländsk och åländsk kör som sjunger tillsammans

Publicerad:
Song of Joy och Ålands Projektkör sjunger tillsammans i Mellerud under helgen.
Song of Joy och Ålands Projektkör sjunger tillsammans i Mellerud under helgen. Foto: Sune Olsson

Under helgen väntar en högtidsstund för alla körälskare. Då förenas körerna Song of Joy och Ålands Projektkör på Kulturbruket i Mellerud och sjunger tillsammans.

Det utlovas konsert både en gång under lördagen den 13 maj samt en gång under söndagen den 14 maj. Programmet bjuder bland annat på låtar från Laleh och Ted Gärdestad, men det blir också Elvis, Queen och sånger ur Lejonkungen.

Båda körerna har jobbat med Michael Ottosson, som avled för några år sedan, som kapellmästare och arrangör. Han hade en önskan att förena sångarna i de nämnda körerna och nu är det alltså dags för ”storkören” att ge några konserter tillsammans. Och man vill samtidigt hedra Michael Ottosson med stor glädje och tacksamhet.

Sångsolist är Johanna Grüssner. Hon kommer från Åland och är utbildad jazzsångerska i USA.

I början av juni ska körerna återförenas igen, men då blir det i Mariehamn på Åland.

Artikeltaggar

ÅlandJohanna GrüssnerKonserterMariehamnMichael OttossonMusikNöje/KulturQueenSångUSA

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.