Hoppa till huvudinnehållet

Smakstart för nya restaurangen – satsar på två utebarer i sommar

Publicerad:
Spice garden har fått en bra start och satsar nu på en stor uteservering och två utebarer i sommar. Servitrisen och bartendern Jennifer Andersson och kockarna Suray Shakya, Subarna Thapa och Surendru Rohilla laddar för sommaren på Spice garden.
Spice garden har fått en bra start och satsar nu på en stor uteservering och två utebarer i sommar. Servitrisen och bartendern Jennifer Andersson och kockarna Suray Shakya, Subarna Thapa och Surendru Rohilla laddar för sommaren på Spice garden. Foto: Fredrik Tacacho

De indiska smakerna går hem i Åmål. Den nya restaurangen Spice garden har fått en flygande start och laddar nu för sommaren med en stor uteservering och två utebarer.

I början av mars breddades restaurangutbudet i Åmål när Sashi Sah öppnade den indiska restaurangen Spice garden i Kupéns tidigare lokaler. Den första tiden har varit över förväntan, säger Sashi Sah som driver restaurangen. Suget efter indiska smaker verkar stort i både Åmål och dess grannorter.

– Det har kommit hit gäster från Säffle, Bengtsfors och Mellerud, säger Sashi Sah.

Det stora intresset har lett till att restaurangen börjat med take away och hemleverans. De har även gått från en till tre kockar sedan öppningen. Om en vecka kommer de även börja servera lunch.

– Vi kommer att starta med att ha fem olika rätter på lunchen.

Dick blir nöjespappa på Spice Garden – tar avstamp med PartybyrånNya smaker på Åmåls restaurangscen: ”Många har frågat när vi ska öppna”

Det indiska köket är känt för sina kryddstarka rätter. Spice garden är inget undantag, men för känsliga smaklökar erbjuds även en mildare ”europeisk” kryddning av rätterna.

– De som ätit indiskt tidigare vågar ofta testa lite starkare rätter.

Är det svårt att få tag på bra kryddor i Sverige?

– Det är svårt, men vi har hittat en leverantör i Köpenhamn som vi samarbetar med.

Stor uteservering

Sedan ett par veckor tillbaka har även den stora uteserveringen öppnat för säsongen. Där har restaurangen stora planer inför sommaren. Inne är utrymmet begränsat men på den stora utegården räknar han med att kunna ta emot 300 gäster. Här kommer det arrangeras spelningar varje helg hela sommaren.

Två nya utebarer håller på att färdigställas, en för drinkar och en där det kommer att serveras öl och vin.

– Det kommer nog att vara klart i slutet av månaden.

En utebar med drinkar och en med öl och vin kommer att finnas på Spice gardens innergård i sommar.
En utebar med drinkar och en med öl och vin kommer att finnas på Spice gardens innergård i sommar. Foto: Fredrik Tacacho

Artikeltaggar

ÅmålIndienMatMat och dryckRestaurangerUteserveringar

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.