Hoppa till huvudinnehållet

En plats i Åmål värd att kämpa för att bevara

Publicerad:
Vitsippekullen fortsätter att engagera Åmålsborna.
Vitsippekullen fortsätter att engagera Åmålsborna. Foto: Andreas Dagström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag tycker det är bra att Vitsippekullens framtid engagerar många Åmålsbor. Det är en plats i Åmål värd att kämpa för att bevara.

Jag är själv uppväxt på Östra Åsen och kommer ihåg när det var grönområden överallt där Willys med mera i dag ligger. (Dock inget ont om de byggnaderna i nutid.) Vad gäller Vitsippekullen så har remisstiden för att lämna synpunkter tagit slut och förslaget bereds (i vanlig ordning). Bra initiativ att skapa en Facebookgrupp för invånare som vill bevara Vitsippekullen och vara med att diskutera, samt påverka. Det är huvudfrågan och det är där fokus bör ligga.

Att en hel del tjänstemän inte bor i Åmål och betalar skatt här är vi nog inte ensamma om mot övriga landet. Att de tjänstemän som sitter och bereder denna fråga skulle ha mindre engagemang för Åmål, då de inte bor här är knappast relevant. Däremot räknar jag med att de vill se sina tjänsteförslag bli så bra som möjligt i den kommun de arbetar i. Att ha många av invånarna emot sig (som jag upplever i denna fråga) gör att jag kan inte tänka mig något annat än att tjänstemännen tar till sig av kritiken och tar med det i beräkningen när de lägger fram sitt slutgiltiga tjänsteförslag åt politikerna att rösta om.

Till sist får vi inte glömma (som jag nämnde ovan) att det är de folkvalda politikerna som tar det slutgiltiga beslutet kring denna fråga om Vitsippekullen och inte tjänstemännen. Tjänstemännen lägger fram förslag, men politikerna beslutar. Det är viktigt att komma ihåg!

Johan Bengtsson

f.d. kommunpolitiker (M)

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBeslutDetaljplanerEkonomiHandelNämnderÖstra ÅsenPolitikWillys