Hoppa till huvudinnehållet

Ur våra arkiv: Gammelgäddan fångades i Tydje

Publicerad:
Reporter Liselotte Lans
Liselotte Lans
liselotte.lans@provinstidningen.se
Birger Roth i Forsnäs, Tydje, fångade en rekordgädda på 14 kilo i maj för 50 år sedan och hamnade på PD:s första sida.
Birger Roth i Forsnäs, Tydje, fångade en rekordgädda på 14 kilo i maj för 50 år sedan och hamnade på PD:s första sida.

Här är något av det som Provinstidningen Dalsland skrev om för 50, 25 och 10 år sedan.

1973

Gammelgädda fångad av Roth i Forsnäs. Ja, ni vet det där med storfiskaren och hans bekymmer med att armarna aldrig räcker till när han talar om hur stora fiskar han fått. Birger Roth på Forsnäs i Tydje har fått det där problemet. Utan att överdriva. I går morse när han skulle vittja sin ryssja i Forsnäsån fick han nämligen en gädda, modell större. Exemplaret vägde lite drygt 14 kilo och det är den största fisk Birger Roth någonsin har fångat. Och det säger faktiskt inte så lite för si fiskat har han gjort alla 20 åren han har bott i Forsnäs.

1998

Småbåtshamnar i Åmål bevakas. För fjärde året i rad blir det nattlig bevakning av småbåtshamnarna i centralorten Åmål och troligen också av hamnen i Tösse.Det är båtklubbarna i Åmål, Segelsällskapet Åmålsviken, Åmåls Motorbåtsklubb, Åmåls Trollingklubb och Amatörfiskeföreningen som i samarbete med polisen utför bevakningen. Klubbarna har delat upp sommaren och har bevakning en vecka i taget. Den här bevakningen har visat sig vara effektiv. Stölder ur båtar har minskat kraftigt.

2013

Dalslänningarna 118 färre på tre månader. Dalsland krymper. Under årets första kvartal minskade folkmängden med 118 personer. Mest utför går det med Bengtsfors och Mellerud. Åmål har haft den minst dåliga utvecklingen av de fem Dalslandskommunerna. Folkmängden minskade med sex personer.

Redaktör: Liselotte Lans

Artikeltaggar

BefolkningsstatistikBåtarDalslandFiskeSamhälleSSÅVStölderTrafikTydjeVänernÅmål

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.