Hoppa till huvudinnehållet

Andra raka förlusten för Viken: ”Vi rullar på utan att skapa mycket framåt”

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Viken åkte på andra raka förlusten när man föll med 0–2 hemma mot Henån/Gilleby. Här Vikens Erik Svanström i kamp med gästernas Emil Johansson.
Viken åkte på andra raka förlusten när man föll med 0–2 hemma mot Henån/Gilleby. Här Vikens Erik Svanström i kamp med gästernas Emil Johansson. Foto: Fredrik Tacacho

Viken åkte på andra raka förlusten i division 4 Bohuslän-Dal när laget förlorade med 0–2 (0–1) mot Henån/Gilleby IF. Åmålslaget hade svårt att ta sig fram till vassa målchanser medan gästerna var kompakta, fysiskt starka och spelade stabilt.

I matchinledningen försökte Viken att rulla boll, men Henån/Gilleby täppte enkelt till alla anfallsvägar och Viken kom egentligen inte framåt någonstans i offensiven. Istället var det Viktor Martinsson som gav gästerna ledningen drygt halvvägs in i första halvlek.

– Vi rullade på utan att skapa mycket framåt i början av matchen. När de gjorde första målet ville vi försöka trycka på, men då tyckte jag att vi spelade stressat och inte gjorde det vi skulle. Vi måste verkligen ta tag i närkamper, tacklingar och dueller, säger Vikenspelaren Erik Svanström.

Vikens Rasmus Facht i kamp med Henån/Gillebys lagkapten Emil Johansson.
Vikens Rasmus Facht i kamp med Henån/Gillebys lagkapten Emil Johansson. Foto: Fredrik Tacacho

Lätträknade målchanser

Vikens målchanser var väldigt lätträknade. Svanström menar att han hade svårt att ens räkna ihop det till ett par riktigt klara farligheter framåt. I mitten av andra halvlek gjorde Simon Blanck det matchavgörande 2—0 målet för gästerna.

– De spelade enklare än vad vi gjorde. Henån/Gilleby är ett fysiskt starkt lag och de är tunga på fasta situationer och vi hade inte riktigt något att sätta emot där. Slutresultatet speglar matchbilden ganska bra.

Viken försökte desperat att lyfta upp lite längre bollar mot slutet av matchen, men lyckades inte forcera bortaförsvaret. Efter att ha inlett seriespelet med fyra raka segrar är Viken nu nere på femte plats i tabellen efter två raka förluster.

Vikens målvakt Christoffer Härd räddar bollen framför fötterna på Henån/Gillbys John Olsson och en hoppande Alexander Hellohf medan lagkamraten Jacob Ljung täcker.
Vikens målvakt Christoffer Härd räddar bollen framför fötterna på Henån/Gillbys John Olsson och en hoppande Alexander Hellohf medan lagkamraten Jacob Ljung täcker. Foto: Fredrik Tacacho

Hur ska ni vända trenden?

– Det är svårt att peka på en enda sak som vi gör fel. Men ett högre bolltempo redan i uppspelsfasen och bättre rörelse skulle ju kunna vara ett par nycklar. Vi har ambitioner att vara med och slåss i toppen men då måste vi upp en nivå jämfört med de två senaste matcherna, säger Erik Svanström.

På lördag spelar Viken borta mot mittenlaget Åsebro IF och då är det tre poäng som gäller om laget har för avsikt att hänga på i toppstriden i division 4 Bohuslän-Dal.

Vikens lagkapten Jacob Ljung vandrar med tunga steg efter att Henån/Gilleby firar sitt ledningsmål.
Vikens lagkapten Jacob Ljung vandrar med tunga steg efter att Henån/Gilleby firar sitt ledningsmål. Foto: Fredrik Tacacho

Matchfakta

Viken – Henån-Gilleby 0–2 (0–1)

Division 4 Bohuslän-Dal

Mål, första halvlek: 0–1 (26) Viktor Martinsson

Andra halvlek: 0–2 (68) Simon Blanck

Utvisning, Henån-Gilleby: Oliver Clemens Maug (77)

Varningar, Viken: Rasmus Facht, Christoffer Härd, Martin Eriksson, Jacob Ljung Henån-Gilleby: Viktor Martinsson, Jonatan Samuelsson

Publik: 105 (på Mossängens IP, Åmål)

Artikeltaggar

Christoffer HärdDivision 4 Bohuslän-DalErik SvanströmFotbollJacob LjungMossängens IPRasmus FachtVikenÅsebro IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.