Hoppa till huvudinnehållet

Fyra män häktade misstänkta för rån – kopplas till grov misshandel

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Fyra män blev under måndagen häktade på sannolika skäl misstänkta för rån efter händelsen i Åsensbruk i torsdags kväll.
Fyra män blev under måndagen häktade på sannolika skäl misstänkta för rån efter händelsen i Åsensbruk i torsdags kväll. Foto: Ove Rydh

De fyra män som är misstänkta för att ha rånat en annan man i Åsensbruk häktades idag. Männen, som är mellan 25 och 50 år, är på sannolika skäl misstänkta för rån.

Det var på torsdagskvällen i förra veckan som en man i 45-årsåldern i Åsensbruk, Melleruds kommun, blev rånad. Tre män ska ha slagit honom i huvudet med diverse tillhyggen.

Samma kväll kunde tre män gripas av polis och senare även anhållas misstänkta för grovt rån. På fredagen greps och anhölls ytterligare en man som också var misstänkt för rånet.

Sannolika skäl misstänkta för rån

De fyra männen häktades i dag måndag efter förhandling i Uddevalla tingsrätt. Åklagaren yrkade på att de alla fyra skulle häktas på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.

– Men tingsrätten beslutade att häkta männen på sannolika skäl misstänkta för rån, säger assistentåklagare Maria Isaksson.

Under torsdagen inträffade även en annan händelse av samma karaktär då en man i Dals-Eds kommun blev utsatt för en grov misshandel i sin bostad. Tre män hade då brutit sig in och misshandlat mannen med en hammare och hotat honom med en pistol. Polisen uppgav under fredagen att de inte utesluter att det finns ett samband mellan händelserna.

– Det finns en del som talar för det, bland annat signalement, sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst, till Dalslänningen i fredags.

Slutet av maj

De fyra män som häktades under måndagen är i nuläget endast misstänkta för händelsen i Åsensbruk.

Åtal ska väckas innan den 29 maj.

Man låg och sov i sin bostad – blev pistolhotad och slagen med hammareFyra män nu anhållna för rån – kan ha koppling till hammarattack

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDals-Eds kommunDalslänningenMelleruds kommunMisshandelPeter AdlerssonRånUddevalla tingsrättÅklagareÅsensbrukÅtal

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.