Hoppa till huvudinnehållet

Hittades allvarligt skadad – är nu konstaterad hjärndöd: ”Oklart vad som hänt”

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se

Den man som i lördags hittades svårt skadad på en adress i Billingsfors har konstaterats hjärndöd. Polisen fortsätter att utreda händelsen som i nuläget rubriceras som försök till mord.

Ingen person är misstänkt för brott.

Det var på lördagsmorgonen vid niotiden som polisen fick ett larm från sjukvården som hade larmats på sjukdomsfall till den aktuella platsen.

Mannen hade allvarliga skador som skulle kunna härstamma från utomstående påverkan. Därför tillkallades polis till platsen.

Mannen, som är i 60-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen uppger under måndagsförmiddagen att den skadade mannen har konstaterats hjärndöd.

– Enligt de uppgifter jag har fått är mannen hjärndöd. Det är i nuläget oklart vad det är som har hänt och vi håller just nu på att utreda om det ligger något brott bakom, säger Fredrik Brax, chef för utredningssektionens grupp för grova brott i Fyrbodal.

Fortfarande avspärrat

Under lördagen genomfördes en undersökning av den plats där mannen påträffades.

– Platsundersökningen avslutades i lördags, men platsen är fortfarande avspärrad i fall vi behöver göra fler undersökningar. Jag ska tala med teknikerna i dag och kan inte säga något mer om vad som konstaterades, säger Fredrik Brax.

Han säger att polisen också ska invänta resultat från den rättsmedicinska obduktionen för att kunna gå vidare med förundersökningen.

Inget samband

Händelsen är rubricerad som försök till mord, men ingen person är i nuläget misstänkt eller gripen för händelsen.

I mars inträffade en annan händelse i Billingsfors då en man blev knivskuren. Två bröder i 20-årsåldern sitter häktade misstänkta för mordförsök.

– Det var en helt annan händelse och vi ser inga samband, säger Fredrik Brax.

Stor polisinsats – polisen utreder mordförsök

Artikeltaggar

BillingsforsBrottBrott, lag och rättGripandenMordMordförsök

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.