Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för FIK trots svag första halvlek: ”Kunde bytt ut allihop i halvtid”

Publicerad:
Fengersfors vann med 7–1 borta mot Mellerud U. Atle Lindh, här med bollen och med Tösses Fredrik Magnusson uppvaktande i rygg, gjorde två mål.
Fengersfors vann med 7–1 borta mot Mellerud U. Atle Lindh, här med bollen och med Tösses Fredrik Magnusson uppvaktande i rygg, gjorde två mål. Foto: Elinor Thuresson

Fengersfors IK tog till slut tre enkla poäng mot Mellerud U på Rådavallen efter att ha vunnit med 7–1 (0–0). Men lagets första halvlek var riktigt svag.

– Det var bedrövligt dåligt. Jag kunde ha bytt ut allihop i halvtid, säger FIK-tränaren Stefan Persson.

Första halvlek bjöd inte på något skönspel när Fengersfors IK skulle åka och hämta hem tre poäng från Rådavallen i Mellerud. Trots att Mellerud mönstrade ett ungt och orutinerat utvecklingslag fanns det ingen geist i gästernas spel.

– Jag ändrade om en del i paus och tänkte att jag ger spelarna tio minuter i andra halvlek att visa att de ska vara kvar på planen, säger Stefan Persson.

Med ett långskott överraskade Melleruds William Kjellin FIK-målvakten Viktor Karlsson och direkt i inledningen av andra halvlek hamnade Fengersfors i underläge. Men lika snabbt därefter skickade Nebil Mohammed Ali in kvitteringen och därefter var det FIK för hela slanten.

När Ali Jassim satte 3–1-målet 20 minuter in i andra halvlek var det klart för gästerna, som till slut drygade ut till 7–1. Atle Lindh svarade för två nickmål.

– Vi vann stort till slut, men jag tycker ändå det är för dåligt att vi spelar så dåligt i första halvlek. Så ska det inte vara, säger Stefan Persson.

Matchfakta

Melleruds IF U – Fengersfors IK 1–7 (0–0)

Division 5 Dalsland

Mål, andra halvlek: 1–0 (47) William Kjellin, 1–1 (49) Nebil Mohammed Ali, 1–2 (57) Anis Khaled, 1–3 (65) Ali Jassim, 1–4 (73) Isac Myrberg, 1–5 (79) Atle Lindh, 1–6 (85) Ruhullah Muradi, 1–7 (89) Atle Lindh

Publik: 58 (på Rådavallen, Mellerud)

Artikeltaggar

Atle LindhDivision 5 DalslandFengersforsFengersfors IKFotbollMellerudRådavallen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.