Hoppa till huvudinnehållet

Tredjeplats för SSÅV i allsvenska premiären – hade segervittring i finalracet

Publicerad:
SSÅV blev trea i premiären i seglingsallsvenskan i Saltsjöbaden. Här syns Katrin Steverding närmast kameran.
SSÅV blev trea i premiären i seglingsallsvenskan i Saltsjöbaden. Här syns Katrin Steverding närmast kameran. Foto: Daniel Stenholm

Det blev en tredjeplats i säsongens första deltävling i seglingsallsvenskan i Saltsjöbaden för regerande mästaren Segelsällskapet Åmålsviken.

– Vi hade ett läge i finalen där vi hade kunnat bevaka en konkurrent på ett bättre sätt, men vi utnyttjade inte det, säger SSÅV:s rorsman Tomas Skålén.

Det bjöds på perfekta förutsättning när startskottet för seglingsallsvenskan gick i Saltsjöbaden utanför Stockholm i fredags. Det var rena kalasvädret med sol, värme och lätta till måttliga vindar.

SSÅV:s lag, som bestod av Tomas Skålén, Gustav Skålén, Fredrik Pettersson, Katrin Steverding och Frida Sundblad, låg tvåa–trea genom i stort sett hela den allsvenska premiären på östkusten.

En tredjeplats i grundomgången gjorde att laget med marginal tog sig till finalracet där poängen dubblas. Strängnäs Segelsällskap dominerade grundomgången, men gjorde en tabbe i starten av finalracet och då öppnade sig möjligheter för de jagande lagen Hjulviks Båtklubb och SSÅV.

”Hög målsättning”

– Vi hade en hög målsättning om att sluta på pallplats och det grejade vi och på så vis är vi absolut nöjda. Men så som finalen utvecklade sig hade det kunnat gå ännu bättre. Det är snabba beslut som ska tas med bara någon sekunds betänketid.

Nu vann istället Hjulviks Båtklubb före Strängnäs SS. SSÅV som blev trea i finalracet blev också trea i totalen.

Strängnäs startmiss gjorde att laget slutade på femte plats i finalracet.

Hjulviks Båtklubb är klubben som SSÅV:s Gustav Skålén kvalade in till finalen i Youth Sailing Champions League med och en av seglarna i ungdomslaget, Filip Karlsson, var denna gång med och besegrade Gustav Skålén i seglingsallsvenskan.

Nästa deltävling i seglingsallsvenskan, den andra av fyra, avgörs i Långedrag på västkusten första helgen i juni. Sedan ska SSÅV segla finalen i Sailing Champions League i Travemünde i Tyskland i slutet av juli innan det är dags för den tredje allsvenska tävlingen som avgörs i Åmålsviken 18–20 augusti.

SSÅV, här med rorsman Tomas Skålén och Frida Sundblad, tog sig till finalracet.
SSÅV, här med rorsman Tomas Skålén och Frida Sundblad, tog sig till finalracet. Foto: Daniel Stenholm
Vindarna var lätta till måttliga under helgen och rorsman Tomas Skålén tror det hade gått ännu bättre med starkare vindar.
Vindarna var lätta till måttliga under helgen och rorsman Tomas Skålén tror det hade gått ännu bättre med starkare vindar. Foto: Daniel Stenholm

Artikeltaggar

Katrin SteverdingSaltsjöbadenSeglingSSÅVSträngnäsSträngnäs SegelsällskapTomas SkålénTravemündeVind

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.