Hoppa till huvudinnehållet

Bra årsdebut av Explode och en nos från segern

Publicerad:
Explode vid en av sina segrar i Åmål 2022 och med Marcus Hultman i sulkyn. Vid andrapriset på Färjestad var det Jan Silvén vid tömmarna.
Explode vid en av sina segrar i Åmål 2022 och med Marcus Hultman i sulkyn. Vid andrapriset på Färjestad var det Jan Silvén vid tömmarna. Foto: Björn Martinsson

Vid Färjestads tävlingar på måndag inleddes dagen med ett lopp ingående i Juniorchansen och därmed utanför totospelet.

Loppet vanns av Larrissa Fallis från grunddistans och bara nosen efter från sitt tillägg var Tomas Eklunds fyraåring Explode.

Åmålstränade Explode, som för dagen kördes av Färjestadsamatören Jan Silvén, visade att vinterträningen skötts på bästa sätt.

Årsdebuten var mycket tilltalande och Explode noterade sitt nya rekord 1.14,1/2 160 meter.

Fyraårssäsongen blir intressant att följa för den segervane hästen som ifjol tog hela sex segrar.

Andrapriset i detta lopp på Färjestad löd på 12 500 kronor där det för övrigt blev penningplaceringar för Åmålshästarna Equilizer och Picture Perfect.

I kvällens lärlingslopp, som var V5-avdelning 4, svarade Vincitrice för ett starkt lopp som trea efter ett krävande lopp på utsidan ledaren. André Bood körde det fyraåriga stoet som tränas av Malin Gustavsson med licens på Åmålstravet.

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetAndré BoodFärjestadstravetJan SilvénJuniorchansenMarcus HultmanRekordTrav

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.