Hoppa till huvudinnehållet

20-årig Åmålsbo åtalas för olovlig körning och narkotikabrott

Publicerad:
Åmålsbon erkänner olovlig körning men nekar till ringa narkotikabrott.
Åmålsbon erkänner olovlig körning men nekar till ringa narkotikabrott. Foto: Johan Nilsson/TT

En 20-årig Åmålsbo åtalas misstänkt för olovlig körning och ringa narkotikabrott. Han erkänner att han kört ett tyngre fordon än hans körkort medgav, men nekar till narkotikabrott.

Det hela gäller en händelse i mars då Åmålsbon fastnade i en trafikkontroll vid E6 norr om Uddevalla. Han körde en lastbil med en tillkopplad tung släpvagn och totalvikten översteg de 3500 kilo som är tillåtet för ett B-körkort. För detta åtalas han för olovlig körning och det brottet har han också erkänt.

Men han testades också för narkotika och provet visar spår av att han ska ha använt två narkotikapreparat. Åmålsbon åtalas då för ringa narkotikabrott, för olovlig användning, men däremot inte för rattfylleri. Vad gäller narkotikan nekar han till brott.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättNarkotikabrottOlovlig körningUddevalla

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.