Hoppa till huvudinnehållet

Ellen, 20, prisas för sitt motorintresse – troligtvis sista att få stipendiet

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ellen Svanberg fick årets Dalslands Ring stipendium.
Ellen Svanberg fick årets Dalslands Ring stipendium. Foto: Tobias Svanberg

Ellen Svanberg, 20, från Frändefors, tävlande för Bengtsfors motorclub, är årets mottagare av Dalslands ring-stipendiet.

Det startades en arbetsgrupp 2002 som ville skapa en ny Dalslands Ring men trots hårt kämpande, med eldsjälen Peter Jacobsson i spetsen, tvingades man ge upp drömmen om en ny racerbana i Dalsland. De pengar man hade samlat in genom andelsköp och sponsorer omvandlades till en fond för unga motortalanger i Dalsland.

Årets stipendiat blev Ellen Svanberg från Frändefors som tävlar för Bengtsfors MotorClub. Ellen har nyss avslutat sin militärutbildning och hon håller för närvarande på att renovera två racerbilar, en Austin A35 och en Formel Vee. Hon har inte hunnit köra så många tävlingar ännu, men har stora planer för framtiden.

Peter Jacobsson och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank i Mellerud delade ut priset till Ellen. Troligen var det sista gången detta stipendium delades ut, för pengarna är slut i stiftelsen. Jacobsson hoppades dock på att Dalslands Sparbank fortsätter att premiera Dalslands motorungdomar även i framtiden med sina egna fonder.

Sofia Falkman från Dalslands Sparbank delade ut prischecken till Ellen Svanberg.
Sofia Falkman från Dalslands Sparbank delade ut prischecken till Ellen Svanberg. Foto: Tobias Svanberg

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandDalslands SparbankEkonomiFonderFrändeforsSofia FalkmanStiftelserStipendier

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.