Hoppa till huvudinnehållet

”Så mycket bättre”-aktuella Marit Bergman gästar Dalsland i sommar

Publicerad:
Artisten Marit Bergman gästar Pilgrimspop i Upperud i sommar.
Artisten Marit Bergman gästar Pilgrimspop i Upperud i sommar. Foto: """"

Popartisten och låtskrivaren Marit Bergman med band står för den musikaliska upplevelsen då Bokdagar i Dalsland och Kulturrepubliken Dalsland kör repris på Pilgrimspop i Upperudsskogarna i juli.

En annan Marit återkommer också och det är Augustprisvinnaren Marit Kapla, som är aktuell med sin bok ”Kärlek på svenska”. Och hon får sällskap på pilgrimsleden av Ismael Ataria, som gett ut tre diktsamlingar och framfört krönikor i radion samt turnerat med bland annat Sophia Stinnerbom från Västanå teater.

Start vid slussen

Den musiklitterära Pilgrimspopen har genomförts två gånger tidigare. Och det handlar om en poetisk och musikalisk vandring på Pilgrimsleden som utgår från Upperudsslussen i Melleruds kommun. I år har man lagt arrangemanget den 26 juli. Finalen kryddas, som nämnts, av popartisten Marit Bergman med band. Hon är känd från en rad sammanhang och senast deltog hon med framgång i vårens omgång av ”På spåret” i SVT och senare i år är hon aktuell som deltagare i tv-programmet ”Så mycket bättre”, samt nya skivan ”Här kommer Vargen”.

Artikeltaggar

ArtisterDalslandKulturrepubliken DalslandLåtskrivandeMarit BergmanMarit KaplaMelleruds kommunMusikPilgrimspopSVTTeaterUpperudVandring

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.