Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Högsäters GF får möta storsatsande elitlag i svenska cupen

Publicerad:
Svenska cupen i fotboll på Genevi IP 3 juli 2019. Karlstads Oliver Kåhed med Högsäters Abbas Rezaie i hälarna. I bakgrunden syns målskytten i matchen, Victor Edvardsen, numera allsvensk stjärna i Djurgården.
Svenska cupen i fotboll på Genevi IP 3 juli 2019. Karlstads Oliver Kåhed med Högsäters Abbas Rezaie i hälarna. I bakgrunden syns målskytten i matchen, Victor Edvardsen, numera allsvensk stjärna i Djurgården. Foto: Mattias Modéen

Det stod mellan tre Karlstadlag – i slutändan blev det IF Karlstad Fotboll. I sommar kommer ettanlaget till Genevi i Högsäter för match i svenska cupen. Det var precis vad Högsäters GF, som firar 90 år i år, hade hoppats på.

– En riktig lyckoträff för oss, säger Conny Hansson, ansvarig för seniorfotbollen.

Nu är det klart – det blir svårast möjliga motstånd för Högsäters GF. I den första omgången kommer IF Karlstad Fotboll, som spelar i ettan norra, på besök på Genevi. Precis vad HGF hade hoppats på. Att kunna kröna sitt 90-årsjubileum med en stor jippomatch inför storpublik.

– Det här är jättekul, det tycker vi allihop. Det är det största motståndet vi kunde få, och att kunna erbjuda detta på vårt 90-årsjubileum, det är precis den lyckoträffen vi ville ha, säger Conny Hansson.

Senast Högsäters GF spelade i svenska cupen, ja då var det mot Karlstad BK, som föreningen hette innan den slogs ihop med Carlstad United. Och då gjorde Victor Edvardsen, numera allsvensk stjärna i Djurgården, mål.

– Det blir lite revanschläge också, vi fick ju stryk då. Men det är inget snack om att de är stora favoriter, även om vi inte lägger oss ner och dör. Bollen är rund och allt kan hända. Men det största för oss är folkfesten som detta kan innebära.

Skyltfönster för föreningen

Det är också ett skyltfönster för föreningen och inte minst deras unga spelare.

– Att spelare som Edvardsen har kommit hit och sen gått vidare till att bli en stjärna, det är väldigt lockande. Någon av våra spelare kanske visar framfötterna och då öppnas dörrar mot större klubbar. Det hade jag velat, när jag var aktiv, säger Conny Hansson.

Att den legendariske fotbollstränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson är sportchef i IF Kalrstad är också något som lockar föreningen, att få hit honom vore häftigt menar Conny Hansson.

– Jag ska ringa honom och fråga om han kan tänka sig att åka med. Det hade varit jättekul att få honom till Högsäter.

Matchen spelas på Genevi den 1 juli.

Artikeltaggar

Carlstad UnitedConny HanssonDjurgårdenFotbollGenevi IPHögsäterHögsäters GFIF Karlstad FotbollKarlstad BKSven-Göran ErikssonVictor Edvardsen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.