Hoppa till huvudinnehållet

Såväl julsaker som barnteater bjöds – mycket folk på Åmålsgårdens loppis

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Kristina Johansson och Helén Nilsson från Träffpunkten hade plockat fram en massa julsaker till Kristi himmelsfärdsdagens gårdsloppis på Åmålsgården. Årstiden till trots sålde det riktigt bra.
Kristina Johansson och Helén Nilsson från Träffpunkten hade plockat fram en massa julsaker till Kristi himmelsfärdsdagens gårdsloppis på Åmålsgården. Årstiden till trots sålde det riktigt bra. Foto: Roger Pettersson

I strålande solsken bjöds allmänheten in till gårdsloppis med hantverksförsäljning och på Åmålsgårdens innergård såldes allt från blommor till hembakt bröd.

Det bjöds både musik- och teaterunderhållning och det sjöd av liv och rörelse.

Marcus Stålhandske var dagens trubadur och han underhöll med musik, medan människor, vissa med rullatorer, sakteliga tog sig fram mellan de olika försäljningsborden, då det tidvis var så pass mycket folk i rörelse att det blev trångt.

Helén Nilsson och Kristina Johansson från Träffpunkten hade bland mycket annat ställt fram ett helt bord med tomtar och andra julsaker. De hade fullt upp större delen av tiden som och mest att göra var det på förmiddagen.

– Det har varit full rulle. Vi har sålt bra med julsaker, säger Kristina Johansson.

Sålde slut snabbt

Nada Cjivanovic fanns på plats med sin make Bosko. Nada hade laddat upp ordentligt med hembakt fikabröd. Ändå hade hennes specialitet, vaniljsnurrorna som hon för hand snurrar på ett speciellt sätt, snabbt sålt slut.

– Vi gick upp klockan tre inatt och började baka. Jag var på plats här innan klockan tio, men vaniljsnurrorna sålde snabbt slut, säger Nada Cjivanovic.

Bosko klev ur sängen lika tidigt som Nada och han är van att hjälpa till och han står även för transport av bakverken. Paret var på riktigt gott humör och strålade ikapp med solen.

– När Nada bakar är det jag som är assistenten, säger Bosko Cjivanovic.

Dansade och sjöng

Blanca Menjivar handlade rejält vid det försäljningsbord där Jeanette Eriksson stod i kassan. Hon handlade både matbröd och hembakta kardemummabullar, men även handdukar och en burk lingonsylt.

– Nu ska jag iväg till nästa bord och köpa blommor, säger Blanca Menjivar.

Unga elever i Teaterkulan från Åmåls kulturskola bjöd på föreställningen Cirkus Musikör under ledning av Anki Frisk och Dennis Bromander. De dansade och sjöng och bjöd på cirkusuppvisning inför de boende på Åmålsgården som njöt i solen.

Den populära och välbesökta gårdsloppisen på Åmålsgården arrangerades av Samverket i samarbete med ABF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Nada Cjivanovic och hennes make Bosko Cjivanovic hade dukat upp massor av bakverk.
Nada Cjivanovic och hennes make Bosko Cjivanovic hade dukat upp massor av bakverk. Foto: Roger Pettersson
Anki Frisk och Dennis Bromander leder kulturskolans grupp Teaterkulan. Mittersta raden från vänster: Tindra Dovlind, Lilly Wahlström, Luna Torstensson och Vera Dahlgren. På knä längst fram: Alexandra Daher i rosa hatt och Tuva Dovlind.
Anki Frisk och Dennis Bromander leder kulturskolans grupp Teaterkulan. Mittersta raden från vänster: Tindra Dovlind, Lilly Wahlström, Luna Torstensson och Vera Dahlgren. På knä längst fram: Alexandra Daher i rosa hatt och Tuva Dovlind. Foto: Roger Pettersson
Försäljningen gick bra för Kristina Johansson och Helén Nilsson och den drog folk hela dagen.
Försäljningen gick bra för Kristina Johansson och Helén Nilsson och den drog folk hela dagen. Foto: Roger Pettersson
Blanca Menjivar storhandlade allt från bröd till handdukar av Jeanette Eriksson.
Blanca Menjivar storhandlade allt från bröd till handdukar av Jeanette Eriksson. Foto: Roger Pettersson
Lilly Dahlström, till höger, galopperade in först när Teaterkulan bjöd på cirkus. Hon följdes av Tindra Dovlind. En bit bakom syns Alexandra Daher och Tuva Dovlind.
Lilly Dahlström, till höger, galopperade in först när Teaterkulan bjöd på cirkus. Hon följdes av Tindra Dovlind. En bit bakom syns Alexandra Daher och Tuva Dovlind. Foto: Roger Pettersson
Det var mycket folk i rörelse på Åmålsgården under torsdagen när det bjöds in till gårdsloppis.
Det var mycket folk i rörelse på Åmålsgården under torsdagen när det bjöds in till gårdsloppis. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

ABFBlommorCirkusFöreställningarLoppmarknaderMusikNöje/KulturStudieförbundet VuxenskolanÅmålÅmålsgården

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.