Hoppa till huvudinnehållet

Tösse vände underläge till storseger – nytt hattrick för Nahuel Romero

Publicerad:
Nahuel Romero gjorde tre mål när Tösse IF vände underläge 0–2 till seger med 5–2 hemma mot Bäckefors IF. Här med bollen mot Fengersfors Emil Carlsson.
Nahuel Romero gjorde tre mål när Tösse IF vände underläge 0–2 till seger med 5–2 hemma mot Bäckefors IF. Här med bollen mot Fengersfors Emil Carlsson. Foto: Elinor Thuresson

I början av andra halvlek låg Tösse IF under med 0–2 i hemmamatchen mot Bäckefors IF, men efter ett nytt hattrick för Nahuel Romero kunde Tösse vända och vinna matchen med klara 5–2 (0–1).

Tösse var det spelförande laget redan i första halvlek och skyttekungen Nahuel Romero hade några frilägen, men missade. Istället var det Bäckefors IF, som mestadels slog långbollar, som kunde ta ledningen genom Daniel Lindqvist.

I upptakten av andra halvlek såg det för en kort stund mörkt ut för Tösse IF när gästerna ökade på till en tvåmålsledning. Men hemmalaget replikerade snabbt genom Nahuel Romero som gjorde två mål inom loppet av fyra minuter och tog hemmalaget tillbaka in i matchen.

Nilsson ökade på

I mitten av andra halvlek gav Daniel Åslund Tösse ledningen för första gången i matchen och Emil Nilsson kunde sedan öka på hemmaledningen innan Nahuel Romero med sitt tredje mål fastställde slutresultatet till 5–2.

– Anfallsspelet var mer varierat än i första halvlek och det var också bättre rörelse och snabbare passningar efter paus och då kom också utdelningen. Vi har faktiskt gjort alla våra mål den här säsong i andra halvlek, säger Tösses tränare Hasse Blixt.

Matchfakta

Tösse IF – Bäckefors IF 5–2 (0–1)

Division 5 Dalsland

Mål, första halvlek: 0–1 (33) Daniel Lindqvist

Andra halvlek: 0–2 (50) Mattias Bryntesson, 1–2 (53) Nahuel Romero, 2–2 (57) Nahuel Romero, 3–2 (66) Daniel Åslund, 4–2 (74) Emil Nilsson, 5–2 (87) Nahuel Romero

Utvisning, BIF: Kristoffer Jansson (89)

Varningar, TIF: Emil Nilsson, Daniel Åslund

Domare: Georges Semaan Saade

Publik: 54 (på Tössevallen)

Artikeltaggar

Bäckefors IFDivision 5 DalslandFengersforsFotbollHasse BlixtTösse IFTössevallen

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.