Hoppa till huvudinnehållet

Ur PD:s arkiv: Medaljregn över Åmålsdansare

Publicerad:
Åmål tog flera medaljer vid disco-SM 2013.
Åmål tog flera medaljer vid disco-SM 2013.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan.

2013

Två SM-guld i disco till Åmål. Åmålsdansarna tog två guld, två silver och ett brons när SM i disco avgjordes i helgen.

– Jag hade hoppats på åtminstone ett par medaljer, men det här är mycket bättre än jag hade väntat, säger den nöjda tränaren Sofia Westlund Englund.

Elin Elgh kom hem med tre SM-medaljer.

1998

Stenebyskolan skall bli högskola. Statsminister Göran Persson möttes av ovationer efter beskedet. Statsminister Göran Persson har väl inte mötts av ovationer direkt efter den åtstramningspolitik hans regering fört, men i Dals Långed är han populär. Orsaken är att han vid invigningen av nya kulturhuset vid Stenebyskolan som invigningspresent gav löfte om att skolan år 2000 skulle vara högskola.

1973

Lätt IFK-seger med 4-0 – Hat-trick för Gösta Rahmn. Till 4–0 skrevs IFK:s segersiffror över Billingsfors i fredags på Örnäsvallen. IFK var det bättre laget men såpass överlägset spelmässigt var man inte som målsiffrorna kan ge intryck av.

Rent kvalitetsmässigt var uppgörelsen inget att hurra för och den starka blåsten gjorde väl också sitt till för att förstöra de ansträngningar som gjordes.

Artikeltaggar

ÅmålBillingsforsDanscenter Sofia WestlundDanssportDiscoFotbollGöran PerssonHögskolorIFK ÅmålMedaljerSkola och utbildningSofia Westlund EnglundStenebyskolan

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.