Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt för stall Sofie Karlsson på Axevallas V65

Publicerad:
Carlos Lennon och Nicklas Nilsson från ett provlopp på Åmålstravet för några veckor sedan. Foto: Björn Martinsson

Vid lördagskvällens V65-tävlingar på Axevalla blev det stora framgångar för stall Sofie Karlsson.

Två segrar blev det och man både inledde och avslutade kvällens V65-omgång.

Först ut var Global Cutthecrap som i V65-avdelning 1 kom med en rapp avslutning för Peter Zadel efter att bidat sin tid i femte utvändigt. Mitt i sista sväng var man ännu i kön och dessutom ute i fjärdespår. Inne på Axevallas långa upploppet bet det bra och mitt på spurtrakan var greppet kopplat och Global Cutthecrap vann med två klara längder på 1.15,0/2 140 meter.

Oddset blev fina 11.90 och förstapriset löd på 25 000 kronor.

Äger det femåriga stoet gör Johan Rahmn och Björkil & Amnebyns Mjölk AB.

I sista avdelningen var det dags för Carlos Lennon och även här blev det en liten överraskning i och med hästens dubbla tillägg.

Avgörande drag

När fältet formerat sig fanns Carlos Lennon i femte utvändigt och på sista långsidan var det ett bra stycke fram till täthästarna. Körande Nicklas Nilsson gjorde ett avgörande drag då han i sista sväng gick ner på innerspår och kom fram i rygg på ledaren när upploppet återstod.

Med friska krafter stegade Carlos Lennon undan över upploppet och vann mycket lätt med tre längder och detta på tiden 1.14,7/2 180 meter.

Bra odds även här då Åmålsekipaget delade ut 9.92. Förstapriset löd på 35 000 kronor och sammantaget en bra dag för stall Sofie Karlsson som också äger hästen tillsammans med Anders Bäckström.

Ett fjärdepris blev det denna kväll för Thomas Carlssons Nisse Sånna som kördes av Thomas Dalborg.

Emilia Carlsson satt i sulkyn bakom familjens Imparator Boko som tog ett sjättepris i lopp 2.

Artikeltaggar

ÅmålstravetAnders BäckströmAxevalla travbanaSofie KarlssonThomas DalborgTravV65

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.