Hoppa till huvudinnehållet

Viken vann trots utvisning i första halvlek – vass comeback av Jonsson

Publicerad:
Reporter Roger Pettersson
Roger Pettersson
roger.pettersson@provinstidningen.se
Andreas Jonsson gjorde comeback i Viken när Åsebro IF besegrades med 4–2 på Rudevi IP. Här, med bollen i straffområdet, jagad av Fengersfors IK:s Basil Al Karawi under fjolårssäsongen.
Andreas Jonsson gjorde comeback i Viken när Åsebro IF besegrades med 4–2 på Rudevi IP. Här, med bollen i straffområdet, jagad av Fengersfors IK:s Basil Al Karawi under fjolårssäsongen. Foto: Roger Pettersson

Viken hittade tillbaka till vinnarspåret i division 4 Bohuslän-Dal efter två raka förluster. I lördags vann laget med 4–2 (2–2) borta mot Åsebro, trots spel med en man mindre hela andra halvlek.

Två fina mål gjorde Viken i första halvlek på Rudevi IP mot Åsebro IF. Men två gånger om kvitterade också Åsebro. Vikens första mål kom efter fint kombinationsspel på vänsterkanten där Fredrik Nordström serverade Samuel Schullström mot kortlinjen. Han spelade i sin tur snett bakåt till Emil Eldh som behärskat rullade in 1–0.

Det andra målet gjordes efter en frispark till vänster som Samuel Schullström slog med precision mot bakre stolpen där Jacob Ljung var starkast i luftrummet och tryckte med kraft in 2–1 med huvudet.

– De fina målen var det enda bra vi kunde ta med oss från första halvlek. Åsebros mål var bjudningar från vår sida och våra spelare måste arbeta hårdare, säger Vikens tränare Thomas Sääv.

Lagkaptener i duell

Ett par minuter före pausvilan fick Vikens lagkapten Jacob Ljung syna domarens röda kort efter att ha fällt Argjend Mollapolci, Åsebros lagkapten, i ett friläge, men de ljusblå lyckades ändå mobilisera kraft att avgöra matchen i andra halvlek med en man kort.

3–2 kom efter att Adam Johannesson fått ett inkast till höger på offensiv planhalva, kilat in bollen till Andreas Jonsson som fint tog den vidare till Emil Eldh. Eldh avslutade med en klassisk tåpaj i bortre krysset.

Sista målet gjordes efter att Fredrik Nordström vek in från vänster och öppnade upp för Samuel Schullström, som från snäv vinkel dunkade upp bollen i närmsta krysset.

Toppmatch väntar

– En moralisk viktig seger som bevisar att vi behöver jobba hårt för att ta nästa steg och för att vinna matcher. Planens gigant tycker jag var Andreas Jonsson, som gjorde comeback. Han visade med sin attityd och inställning att det är skallen som måste kopplas på, säger Sääv.

Plus i Viken även till Jim Glimmersten som visade sig svårpasserad i mittförsvaret i andra halvlek. Viken är nu uppe på andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Eds FF. På lördags möts lagen i en tidig seriefinal på Mossängens IP, en match som avstängde Jacob Ljung missar.

Matchfakta

Åsebro IF – Viken 2–4 (2–2)

Division 4 Bohuslän-Dal

Mål, första halvlek: 0–1 (17) Emil Eldh, 1–1 (21) Oskar Flodin, 1–2 (30) Jacob Ljung, 2–2 (39) Oskar Flodin, straff

Andra halvlek: 2–3 (49) Emil Eldh, 2–4 (76) Samuel Schullström

Utvisning, Viken: Jacob Ljung (43)

Varningar, Åsebro: Meron Berhe Ghile Viken: Samuel Schullström, Nazmi Chihadeh

Domare: Benny Berntsson

Publik: 73 (på Rudevi IP)

Artikeltaggar

Andreas JonssonDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFengersfors IKFotbollJacob LjungMossängens IPRudevi IPThomas SäävÅsebroÅsebro IF

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.