21-åring får fängelse efter knarkbeslag i hans lägenhet

Publicerad:
21-åringen från Säffle har av Värmlands tingsrätt dömts till sex månaders fängelse, bland annat för det knarkbeslag som polisen gjorde i hans lägenhet. Foto: Johan Nilsson/TT

En av de unga män som greps vid en husrannsakan på Sveavägen i Säffle i februari, har dömts till sex månaders fängelse.

I sin lägenhet hade 21-åringen bland annat 242 tabletter tramadol, samt hasch och kokain.

Efter att ha fått ett tips om att det stank av cannabis från en lägenhet på Sveavägen i februari i år gick polisen in i lägenheten. Där fanns fyra unga män som alla var påverkade av narkotika.

Tre unga män greps för knarkbrott vid husrannsakan

Tre av dem greps. En av dem, en 21-årig Säfflebo, har nu dömts till fängelse för innehavet av den narkotika som hittades i lägenheten. Det var 242 tabletter tramadol, 0,17 gram kokain, två tabletter diazepam, samt 10,75 gram hasch.

21-åringen säger sig inte känna till något om tramadoltabletterna, men i övrigt har han erkänt. Värmlands tingsrätt slår dock fast att 21-åringen inte kan undgå ansvar för att tabletterna fanns hemma hos honom.

Bar kniv

Mannen döms också för att han haft 2,5 gram kokain på sig den 8 januari i centrala Säffle när polisen kontrollerade honom. Vid samma tillfälle var han också påverkad av hasch – och dessutom bar han kniv.

Enligt domen tas narkotikan och kniven i beslag.

21-åringen ska också betala 1000 kronor till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisFängelseNarkotikaSäffleVärmlands tingsrätt

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare