Ur PD:s arkiv: ”Vi tycker det är för mycket prat”

Publicerad:
Kommunalt vårdanställda förberedde demonstration 2013.

Detta är något av vad Provinstidningen skrev om för 10, 25 och 50 år sedan

2013

– Det är mycket prat men ingen verkstad. Kommunanställda besvikna på sin arbetsgivare.

Vårdanställda inom Åmåls kommun laddar för demonstrationståg. Den 29 maj ska namnlistor med krav på rätt till heltidsarbete, bättre grundlön och mindre delade turer överlämnas till stadshuset.

– Vi tycker att det är mycket prat men ingen verkstad från politikernas sida, säger Anne-Lee Haglund, som är en av demonstranterna.

1998

Sista bordet har lagts. Till midsommar sjösätts Glad. En dröm håller på att förverkligas, drömmen om ett vikingaskepp.

– Det är nästan osannolikt att vi är så långt komna, när man ser hur stort projektet är, säger Peter Olausson, en av initiativtagarna till skeppsbygget i Värmlands Nysäter.

1973

Brandkåren larmades vid 14.30 i måndags till Nordverk i Åmål där brand hade utbrutit i taket på en lagerbyggnad. Brandkåren fick snabbt elden under kontroll men fick bland annat hugga upp delar av taket för att klara hela släckningen. Några skador på maskinutrustningen uppstod ej. Något driftstopp vållades ej heller förutom den tid det tog att torka upp det vatten som fanns efter släckningen.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunBränderBrott, lag och rättDemonstrationerKommunalMidsommarOlyckor och katastroferPeter OlaussonVärmlands Nysäter

Så här jobbar PD med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare